ForsideJammerbugtAlle konfirmationer udskydes til efter pinse den 31. maj

Alle konfirmationer udskydes til efter pinse den 31. maj

Print Friendly, PDF & Email

Med virkning fra den 18. marts 2020 kl. 10.00 har regeringen indført et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder også alle aktiviteter og religiøse handlinger i trossamfund, med undtagelse af begravelser og bisættelser.

Folkekirken skal på lige fod med andre offentlige institutioner holde sine lokaler helt lukkede for offentligheden. Det gælder både kirker, sognegårde, uddannelsesinstitutioner og andre lokaler i folkekirken.

Kirkeminister Joy Mogensen siger om de nye tiltag:

– Det er ekstraordinære tiltag i en ekstraordinær tid. Jeg beder om forståelse og opbakning fra folkekirken og alle andre trossamfund i Danmark og om, at retningslinjerne og ånden i regeringens forholdsregler efterleves. Jeg ved, at det gør ondt på mange, at troens huse må holde lukket for en tid, siger kirkeminister, Joy Mogensen, i en pressemeddelese.

Konfirmationer udskydes til efter pinse
Biskopperne arbejder i disse dage meget tæt sammen med Kirkeministeriet og provsterne for at klargøre den alvorlige situation. I den nyeste vejledning fra biskopperne fremgår det, at alle konfirmationer udskydes til efter pinsen, som i år falder den 31. maj.

– Alle konfirmationer udskydes til foreløbigt efter pinse, nye datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt. Denne beslutning træffes nu for at give afklaring for både familier og ansatte, står der i biskoppens anbefalinger.

Højest 10 personer til dåb og vielser – Maks 1. person pr. 4 kvm. til begravelser
Kirkelige handlinger som dåb og vielser kan gennemføres i folkekirken, men de skal overholde kravet om, at højst 10 personer inklusive præst og kirkebetjening må deltage. I langt de fleste tilfælde forventes dåbsforældre og brudepar derfor at ønske handlingen udsat, hvilket også er Kirkeministeriets anbefaling.

Begravelser og bisættelser i folkekirken skal ikke overholde en fast deltagergrænse på 10 personer, men der må maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 kvm gulvareal i kirkens skib. Det betyder, at der maksimalt må være adgang for 50 personer, hvis kirkens skib har et areal på 200 kvm. Der skal samtidig tages højde for kirkens indretning, således at der kan holdes afstand.

Tiltagene håndhæves af politiet og gælder foreløbigt frem til den 30. marts 2020.


Kilde: Kirkeministeriet

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER