EUC Nordvest klæder fremtidens håndværkere på til den grønne omstilling
Byggebranchen spiller en central rolle i den grønne omstilling – og det samme gør de håndværkere, der skal føre den ud i livet. Derfor igangsætter byggeriafdelingen på EUC Nordvest nu projektet: ”Fremtidens Grønne Håndværkere”. Et projekt, der sætter fokus på bæredygtigt byggeri og inspirerende læringsmiljøer.
’Fremtidens Grønne Håndværkere’, der har fået bevilliget midler fra Region Nordjyllands uddannelsespulje, kommer til at forløbe over tre år. Med afsæt i branchens stigende krav til bæredygtighed, skal byggeriafdelingens faglærere klædes på med ny viden om biogene byggematerialer, miljøvenlige arbejdsprocesser og mulighederne for genanvendelse – viden, der vil blive integreret direkte i undervisningen.
– Vi vil sikre, at vores elever ikke blot bliver dygtige håndværkere, men også bæredygtige praktikere, der tænker i miljø, ressourceoptimering og cirkulære løsninger fra første dag på byggepladsen, fortæller uddannelsesleder Kasper Agerskov Petersen fra byggeriafdelingen på EUC Nordvest.
Den nye viden skal omsættes til anvendelsesorienteret undervisning, hvor teori og praksis går hånd i hånd. Ved at kombinere klassiske byggeteknikker med grønne metoder skabes der en tidssvarende uddannelse, der matcher både branchens og klimaets behov.
Afdelingens undervisere vil i samarbejde med eleverne etablere et kreativt, tværfagligt showroom, hvor skolens elever, brobygningselever, mestre og andre interesserede vil kunne gå på opdagelse og få hands-on erfaring med bæredygtige materialer og arbejdsmetoder inden for byggerifagene. Målet er at skabe en meget visuel oplevelse af fremtidens grønne løsninger med henblik på at øge motivationen og interessen for en karriere i byggefagene.
– Vi tror på, at et inspirerende miljø, hvor der eksperimenteres med bæredygtighed og innovation, både kan bidrage til at vores egne elever og potentielle nye elever kan få øjnene op for, hvor meningsfuld og fremtidsorienteret en håndværkeruddannelse kan være. Så vi har store forventninger til projektet og glæder os til at komme i gang, lyder det fra Kasper Agerskov Petersen.
Med omkring 200 elever i byggeriafdelingen vil projektet få bred effekt og bidrage til at forme en ny generation af håndværkere – med både stærke faglige og grønne kompetencer.