Ekstra gang i køkkenerne på Nordic Food College
De næste mange tirsdage er der ekstra gang i køkkenerne på Nordic Food College, da en gruppe unge skal have undervisning i skolens lokaler, hvorefter de skal ud i praktik med mulighed for efterfølgende at få et fritidsjob samme sted.
”Ung Start, Mad & Kunder” er et frivilligt tilvalg for unge, som har en interesse for fødevareuddannelserne, og som gerne vil have et fritidsjob i branchen. Det er et samarbejde mellem Nordic Food College og Ung Mors, der skal klæde eleverne på til et fritidsjob i fødevarebranchen og lade dem udforske deres interesser inden for branchen. Nordic Food College står for undervisningen, mens Ung Mors faciliterer forløbet og sørger for praktikaftaler mm.
Ung Mors er en kommunal indsats og tilbudsvifte, hvor formålet er at hjælpe flere børn og unge i fællesskaber, job og uddannelse – heriblandt fritidsjob. Ung Mors består af Morsø Ungdomsskole, Ungeindsatsen og PPR. Ung Start forløbene faciliteres af Morsø Ungdomsskole og Ungeindsatsen.
Eleverne er på skolen hver tirsdag i en periode, hvor underviser på Nordic Food College Søren Munk Thomsen, Karsten Mark fra Ungdomsskolen og Malene Nyby fra Ungeindsatsen har sammensat et spændende program for eleverne. De skal bl.a. have undervisning i produktionshygiejne, service og salg, og så skal de selvfølgelig lave en masse spændende retter. Forløbet blev skudt i gang med et besøg i det japanske køkken, hvor der blev lavet sushi i lange baner, og de næste tirsdage skal eleverne bl.a. arbejde med bæredygtig mad og ressourceforbrug. Eleverne skal også have undervisning i virksomhedskultur, så de på flere parametre end blot det faglige bliver klædt på til at varetage et fritidsjob.

Sidst i april skal eleverne i praktik hos en udvalgt virksomhed, hvorefter de har mulighed for at få individuel støtte til at søge deres eget fritidsjob. Det kunne f.eks. være på et hotel, en kro, en restaurant, i dagligvarebutikker, hos en slagter eller hos en bager. I hele forløbet støtter Karsten Mark og Malene Nyby fra Ung Mors de unge, også når de unge efterfølgende jagter drømmejobbet.
– Vi glæder os til, i et samarbejde med Morsø Ungdomsskole og Ungeindsatsen, at kunne ruste de unge mennesker til at varetage et job i fødevare- og servicebranchen. Der er sammensat et lærerigt, sjovt og inspirerende forløb, fortæller uddannelsesleder på Nordic Food College Mette Skydt Jensen.
– Ung Start rulles endnu engang ud – denne gang inden for området Mad & Kunder. Det er helt særligt at skabe denne mulighed for en gruppe unge med interesse for faget og efterfølgende støtte hver enkelt ung ud i et fritidsjob. Det er en god start på arbejdslivet. Vi glæder os igen til et fedt samarbejde med Nordic Food College og virksomhederne på Mors, siger Karsten Mark fra Morsø Ungdomsskole.