Nogen at tale med! – HeadSpace sætter fokus på unges trivsel med foredrag
Flere unge oplever at have hovedet fyldt med tankemylder, og at livet ikke altid går helt, som man gerne ville. Måske har man brug for at sige nogle ting højt – ting der ellers er svært at dele med andre. Nogle gange har man bare brug for af få lettet hjertet. Men hvor kan de unge gå hen med deres tanker, når de egentlig bare har brug for nogen at snakke med?
Der bliver talt meget om de unges trivsel i dag, og derfor har vi i Frivillighuset Jammerbugt sammen med SSP og Ungdomsskolen inviteret HeadSpace til at komme og fortælle om de udfordringer, de unge står med i dag, og hvordan HeadSpace kan hjælpe de unge, fortæller Tanja Kjær Larsen fra Frivillighuset Jammerbugt.
Der bliver snakket meget om karakterræs, FOMO, ensomhed, kropsidealer og alle de andre ting, som unge mennesker skal forholde sig til i dag. Det kan godt give tankemylder og følelsen af at være forkert, fortsætter Tanja Kjær Larsen.
HeadSpace er en organisation, hvor frivillige rådgivere tilbyder gratis og anonyme samtaler til unge mellem 12-25 år, der har brug for nogen at snakke med, når livet bliver lidt svært. Foredraget holdes i Frivillighuset på Stationsvej 2, 9460 Brovst den 5. november kl. 19. Foredraget er målrettet de unge, deres forældre og andre der har en interesse i unges trivsel. Der vil være gratis snacks og sodavand under foredraget.
Sociale medier og digitale krænkelser
Sociale Medier fylder meget for de unge – og også her vil HeadSpace give råd og vejledning til, hvordan man kan forholde sig de mange inputs de unge dagligt får fra skærmen. Jesper Mørkholt fra SSP Jammerbugt vil ligeledes komme med gode råd til håndteringen af f.eks. digitale krænkelser så som nøgenbilleder, trusler, chikane på nettet, mobning og seksuelt betonede henvendelser.
Rådgiverne hos HeadSpace er ikke psykologer, men de er frivillige i alle aldre, som brænder for hjælpe unge mennesker med at få styr på deres tanker og følelser. Alle rådgivere får løbende undervisning i at håndtere de udfordringer, de unge udtrykker, og de fungerer også som brobyggere til andre tilbud til unge i de tilfælde, hvor der skal andet – eller mere hjælp til – end hvad HeadSpace kan tilbyde. Der er mere end 600 frivillige over hele landet, som hjælper, støtter og rådgiver unge gennem chats, telefonsamtaler, videochats. HeadSpace er helt enkelt: nogen at tale med!
LÆS OGSÅ: Jammerbugt Bibliotek indvier ny bogbus