ForsideJammerbugtMogens Gade: Budget 2025 – et budget med perspektiver for fremtiden

Mogens Gade: Budget 2025 – et budget med perspektiver for fremtiden

Print Friendly, PDF & Email

Mogens Gade: Budget 2025 – et budget med perspektiver for fremtiden

Af Mogens Christen Gade, Borgmester Jammerbugt Kommune

Det klart mest prioriterede område for dette års budgetforlig i Jammerbugt Kommune indgået af Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre er hjemmeplejen – vi har tilført området 22,4 millioner kr. fra 2025 – udover lønfremskrivninger – det er penge der skal fastholde et godt serviceniveau primært overfor vores ældre medborgere – og samtidigt sikre hjemme og sygeplejen som en god arbejdsplads. 

Aktuelt er der nogle udfordringer – disse løses ikke via diverse debatindlæg og mere eller mindre populistiske udmeldinger fra politisk hold – Nej, de løses kun via den sti der allerede er lagt ud – nemlig via en dialog med fagforbundet FOA – og via den direkte dialog mellem ledelse og medarbejdere og via dialogen i de forskellige samarbejdsforaer – hvor medarbejdere og ledelse er repræsenteret.

Disse dialoger med henblik på hurtigst muligt at få ryddet op i de problemer der opleves og dermed at få  genetableret hjemme og sygeplejen som en god arbejdsplads i Jammerbugt Kommune –  

For en borgmester er det altid et mål at få en så bred budgetaftale som overhovedet muligt – det gælder også for mig. Derfor er jeg glad for, at vi i Jammerbugt Kommune endnu en gang har fået et bredt budgetforlig for det kommende år.

Evnen og viljen til det det brede politiske samarbejde i det daglige politiske arbejde i Jammerbugt Kommune har endnu en gang også vist sig i forbindelse med budget 2025 – 

Det brede samarbejde er det der har drevet Jammerbugt Kommune indtil nu – og også fremover vil drive Jammerbugt Kommune til gavn og glæde for borgere, erhvervsliv, investorer og ansatte. Denne politiske stabilitet har også skabt økonomisk stabilitet i vores kommune.

Det er derfor naturligvis glædeligt, at vi igen i år har en bred budgetaftale – og vel og mærke en aftale med perspektiver:

  1. Perspektiver for fremtidig udvikling i og af vores dejlige Kommune – 

Herunder en nyplanstrategi, som sætter klare mål for Jammerbugt Kommunes fremtidige udvikling – 

Ligeledes er vi på vej med en revision af vores nuværende bosætningsstrategi – og vores kommuneplan

Vi har sat gang i et Erhvervsforum med direkte dialog med godt 20 spændende virksomheder og et nyt udviklingsforum for uddannelse og beskæftigelse

Samtidigt er der god gang i vores nye erhvervs og vækststrategi

Så jo der blæses for alvor op til koordineret kamp for fremtidig bæredygtig vækst og udvikling i Jammerbugt Kommune i et stærkt samarbejde med alle vores eksterne samarbejdsrelationer – vores erhvervsliv – vores ildsjæle – vores ansatte – og ikke mindst ved også at sætte os politikere i spil.

Så vi i fællesskab og i fællesskaber og for fællesskabet skaber de gode rammer – også for den borgernære velfærd.

      2. Perspektiver for den borgernære velfærd – 

F.eks. er ældreområdet tilført 22,4 millioner kr. ligesom det specialiserede socialområde og beskæftigelsesområdet er blevet tilgodeset med store beløb.

      3. Perspektiver for den kommunale økonomi – 

med et stort afdrag på langfristet gæld – en fastholdelse af skatteprocenten og en stigende kassebeholdning –  er der gode økonomiske nøgletal i budget 2025 og fremover.

Jo Budgetaftalen er et budget der peger fremad med klare pejlemærker omkring udvikling, velfærd og en sund økonomi. 

Budget 2025 er et budget med fokus på sikker drift og med et klart blik for fremtiden.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER