ForsideJammerbugtFremtidens Jammerbugt - Meld ind med ønsker til arealer i Jammerbugt Kommune...

Fremtidens Jammerbugt – Meld ind med ønsker til arealer i Jammerbugt Kommune nu

Print Friendly, PDF & Email

Fremtidens Jammerbugt – Meld ind med ønsker til arealer i Jammerbugt Kommune nu

De bedste planer lægges med alle oplysninger på bordet. Derfor lyder opfordringen forud for arbejdet med Kommuneplan’25: Meld ind nu med ønsker til arealer i Jammerbugt Kommune – kommende boligkvarterer, erhvervsområde, skov m.v.

Hvert fjerde år offentliggøres en ny kommuneplan, som tegner skitsen til de næste års udvikling af arealerne i Jammerbugt Kommune. Nye lokalplaner for bolig-, erhvervs- eller sommerhusområder, nye arealer til skovrejsning eller fremtidige vådområdeprojekter – det hele findes i Kommuneplanen, og nu er arbejdet med Kommuneplan’25 i fuld gang.

En vigtig forudsætning for en god Kommuneplan er input fra kommunens borgere og virksomheder, understreger projektleder, Trine Grøntved Thomasen fra plan- og miljøafdelingen.

I 2023 kunne der sættes punktum for vådområdeprojektet: ”Hellede Sø” – hvor en lavbundet sø i Jammerbugt Kommunes nordvestlige genopstod. Foto: Jammerbugt Kommune

”Her i afdelingen ved vi meget overordnet om Jammerbugt Kommune som geografisk område, men vi kender ikke til alle de projekter, der er på tegnebrættet hos private aktører rundt omkring i kommunen. Derfor er vi helt afhængige af input herfra – fra de borgere, som ejer jordstykker, eller som har gjort sig tanker om arealer i lokalområdet. Fortæl os om tanker og ønsker nu, så indgår de i planlægningen af de næste år,” lyder opfordringen.

Multifunktionalitet – det nye nøgleord

De seneste år er planerne og målsætningerne for danske kvadratkilometer blevet flere – blandt andet på grund af målsætningerne i Den Grønne Trepart.

”Begrebet multifunktionalitet er i stigende grad blevet relevant. Vi skal planlægge omhyggeligt, hvis alle de mange målsætninger og hensyn skal imødekommes. Des vigtigere er det, at vi får input nu, så vi kan lægge de næste fire års puslespil på det bedste grundlag,” understreger Trine Grøntved Thomasen, som også understreger, at rettidig indmelding af projekter, giver de bedste betingelser for at søge relevante puljer med økonomisk støtte til skovrejsning eller vådområdeprojekter.

Meld ind! Fremtiden skabes i fællesskab

Arbejdet med Kommuneplan’25 er vigtigt, og resultatet afhænger i høj grad af et bredt samarbejde, hvor input fra lodsejere og projektudviklere i kommunen spiller en vigtig rolle, understreger borgmester Mogens Christen Gade, som er formand for økonomiudvalget, hvor arbejdet med Kommuneplan’25 er forankret.

”Når vi kigger tilbage, er der meget at glæde sig over, både når det gælder bosætning, erhverv, turisme og naturen i Jammerbugt Kommune. Denne gode udvikling skulle gerne fortsætte, når vi nu igen med Kommuneplan’25 skal tage bestik og sætte kursen. Heldigvis ved vi, at der rundt omkring er mange, der ligesom os gør sig tanker om fremtiden, og dem glæder vi os til at høre fra. Udviklingen i Jammerbugt Kommune skaber vi i fællesskab. Når nye bolig-, erhvervs- eller naturområder tager form, er der i langt de fleste tilfælde gået et samarbejde forud – mellem os som kommune og andre aktører. Nu tager vi hul på et nyt kapitel – i fællesskab”.   

Meld ind:

  • Send dit projektforslag til kommuneplan@jammerbugt.dk senest d. 22. november 2024.
  • Læs mere om indmelding af projekter til Kommuneplan’25 på: https://www.jammerbugt.dk/service-og-selvbetjening/borger/bolig-og-byggeri/planer/kommuneplan/revision-af-kommuneplan-kommuneplan-25/

Hvad kan man indmelde?

  • Bolig- erhvervs- eller sommerhusbyggeri
  • Vådområder og skovrejsning (Den Grønne Trepart)
  • Ferie og fritidsanlæg (i eller udenfor Kystnærhedszonen)
- Annonce -

SENESTE ARTIKLER