ForsideJammerbugtKom til borgermøde i Jetsmark og Brovst - Og bliv klogere på...

Kom til borgermøde i Jetsmark og Brovst – Og bliv klogere på den sidste tid

Print Friendly, PDF & Email

Kom til borgermøde i Jetsmark og Brovst – Og bliv klogere på den sidste tid

Jammerbugt Kommune inviterer i samarbejde med Seniorrådet og Ældre Sagen til to møder med både oplæg og debat, hvor det skal handle om den sidste levetid og den gode samtale om døden.

Der er mange muligheder for selv at sætte sit præg på den sidste tid, og den måde man ønsker at dø på. Skal det for eksempel helst være derhjemme? Og hvordan ser ønskerne til genoplivning og livsforlængende behandling ud?

En grundlæggende forudsætning for, at den enkeltes ønsker kan efterkommes, er dog at andre kender til dem – de nærmeste, lægen eller de ansatte i ældreplejen.

Onsdag d. 30. oktober om eftermiddagen inviterer Jammerbugt Kommune i samarbejde med Seniorrådet og Ældresagen til to borgermøder om netop det – kl. 13 i Jetsmark Idrætscenter og kl. 16 i Sport og Kulturcenter Brovst.

Oplægsholder på møderne er Ove Gaardboe, som er overlæge og konsulent i Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Møderne vil veksle mellem oplæg og diskussion med mødedeltagerne i en slags ”Højlunds Forsamlingshus”.

”Med de to borgermøder er ønsket, at deltagerne går klogere hjem, men også lette om hjertet i den forstand, at de har mod på at få taget den snak, som mange ellers udskyder så længe, at det bliver for sent. Vi håber på fulde huse, så vi kan komme berøringsangsten til livs,” siger næstformand i Social- og sundhedsudvalget, Per Halsboe-Larsen.

Møderne er annonceret i Ældresagens efterårsprogram og på jammerbugt.dk (søg på ”Den sidste Tid”), hvor man også kan tilmelde sig.

En del af projekt ”Den sidste Tid”

De to borgermøder er en del af projekt ”Den Sidste Tid”, som Jammerbugt Kommune i samarbejde med Aalborg Kommune og Region Nordjylland står bag. Projektets fokus har været at øge kendskabet til de forhold omkring døden og de sidste dage, som man selv kan bestemme over.

Som et led i projektet er der dette forår uddannet en række ”Den Sidste Tid”-ambassadører fra hvert af kommunens plejehjem og i sygeplejen og hjemmeplejen. De er nu i gang med at implementere indsatsen på deres arbejdspladser og vil være tovholdere i det videre projektforløb.

I undervisningen af ambassadørerne har der blandt andet være fokus på samtalen med borgerne, på lovgivningen og på kommunens instruks om registrering af fravalg af livsforlængende behandling og genoplivningsforsøg – og hvordan disse beslutninger skal overleveres ved indlæggelse og udskrivning.

Der er også lagt stor vægt på samarbejdet med de praktiserende læger, med præhospitalets paramedicinere, med Aalborg Universitetshospital og med Aalborg Kommune.

Derudover er der produceret en mængde materiale til borgere som ønsker at tage hånd om deres egen død, deres pårørende og fagpersoner. Materialet ligger frit tilgængeligt på jammerbugt.dk under ”Den Sidste Tid”.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER