ForsidePandrupForeningsliv på skoleskemaet i Jetsmark

Foreningsliv på skoleskemaet i Jetsmark

Print Friendly, PDF & Email

Foreningsliv på skoleskemaet i Jetsmark

I uge 40 har alle 5. klasses elever på Skolecenter Jetsmark arbejdet projektorienteret om foreningsliv under temaet ”En del af et fællesskab”. 20 forskellige foreningsprojekter af i alt 57 elever blev torsdag eftermiddag præsenteret til ferniseringen på skolens torv, alle forældre var inviteret med og de lokale foreninger stillede op.

Jammerbugt Kommune arbejder i 2024-2025 med særligt målrettede indsatser på foreningsområdet. Én af disse er en indsats for et stærkere skole-foreningssamarbejde på tværs af kommunen. Én af de skoler, der har taget et særledes aktivt initiativ i denne sammenhæng, er Skolecenter Jetsmark. Med deltagelse i Foreningernes Dag d. 27/5 og et aktuelt åben-skole forløb med lokalområdets foreninger er grobunden lagt for et frugtbart samarbejde mellem skolen og det lokale foreningsliv, til glæde og gavn for børn og unge i Jetsmarkområdet. Torsdagens arrangement var endnu et skridt i den positive retning.

Alfred og Laurits 5. C fra Skolecenter Jetsmark. Foto: Jammerbugt Kommune

Fra fodbold til cheerleading

”Vi har haft en rigtig god emneuge om foreningsliv for alle vores 5. klasser. De har virkelig engageret sig og vi har oplevet stor velvilje fra foreningslivet til at være med. Vi er glade for det store fremmøde i dag, der vidner om, at værdien i at samarbejde lokalt og skabe muligheder for, at børn kan være en del af et fællesskab, bare giver rigtig god mening.” udtaler Majbrit Birk Clausen, skolelærer og TR, Skolecenter Jetsmark.

Majbritt Brik Clausen, skolelærer og TR på Skolecenter Jetsmark. Foto: Jammerbugt Kommune

Hele 8 foreninger var mødt op på skolens torv med udstyr, pjecer og klar til en god snak med de mange børn og forældre om deres foreningstilbud. Fodbold, svømning, tennis, gymnastik, modelflyvning, speedway og badminton var alle repræsenteret fra foreningslivet, men også aktiviteter som cheerleadning, FDF, golf, Esport, skydning m.m. var på plancherne blandt børnenes projekter. Engagementet var stort blandt børnene, der både havde lavet handleplaner, interviews, brainstorms, beskrivende tekst og quiz’er om hver deres foreningsaktivitet.

10 nye ungdomsspillere

Alfred og Laurits fra 5C. fortæller entusiastisk om deres projekt og hvad de har fået ud af emneugen; “Vi har lært en masse om skydning og lært at samarbejde og det har helt sikkert været bedre end den almindelige skolehverdag… Vi blev overraskede over at danskerne er så gode til fx skeet skydning og at det faktisk kræver god koncentration.”

Foto: Jammerbugt Kommune

“Det har været sjovt at lave interview med vores FDF-gruppeleder Tommy, hvor han fx fortalte os om FDF Pandrups historie, om vores kredshus i Møllen. Vi fandt også ud af historien om FDF og at man kan få et skumfidusmærke.” tilføjer Lukacs og Nikolai fra 5. C.

Med afslutningen på emneugen står Skolecenter Jetsmark og alle elever og forældre tilbage med en positiv oplevelse og foreningslivet gør det samme.

”Vi er glade for at have prioriteret at være en del af denne emneuge på skolen, men hvem kan også sige nej, når 3 seje 5. klasser ringer og spørger, om man vil hjælpe dem med deres skoleprojekt. Vi har fået hele 10 nye ungdomsspillere efter vi var med i Foreningernes Dag, så selvfølgelig er vi også med i dag.” udtaler Niels Kristian Jensen, formand for Jetsmark Tennisklub.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER