ForsideJammerbugtDEBAT: Det er vist ikke nødvendigt, med mere bureaukrati..

DEBAT: Det er vist ikke nødvendigt, med mere bureaukrati..

Print Friendly, PDF & Email

Af Peter Thellufsen Pedersen, spidskandidat for Liberal Alliance Jammerbugt til KV2025

Det er vist ikke nødvendigt, med mere bureaukrati..

Kære Susanne Møller Jensen

Jeg læser dit indlæg om inddragelse med interesse på Jammerbugtposten.dk, men også med bekymring. For selvom det lyder fint med bred inddragelse af alle parter i udarbejdelsen af en politik som Pædagogisk Fritidspædagogik, så frygter jeg, at denne tilgang først og fremmest skaber mere bureaukrati. De mange involverede aktører og de lange høringsprocesser lyder godt på papiret, men i praksis betyder det ofte, at fagpersonale, som burde bruge deres tid på deres kerneopgaver, bliver trukket væk til møder, skemaer og rapportskrivning.

LÆS OGSÅ: Susanne Møller Jensen: Inddragelse er for mig en selvfølge

Inddragelse er en vigtig del af demokratiet, men den skal balanceres med en realistisk vurdering af, hvor meget tid og ressourcer vi bruger på den. For mens vi skaber flere lag af høringsprocesser og dialogfora, bliver der mindre tid til at udføre den daglige pædagogiske praksis, som vores børn har brug for. De pædagoger og lærere, der arbejder med børnene hver dag, oplever ofte at blive pålagt mere administrativt arbejde, hvilket fjerner fokus fra deres primære opgave: at give vores børn en tryg og lærerig hverdag.

Vi må spørge os selv: Gør disse omfattende processer virkelig en forskel i praksis, eller bliver de blot symbolpolitiske tiltag, der skaber et billede af inddragelse uden reelt at forbedre hverdagen for børnene og personalet?

Som liberalt sindet værdsætter jeg effektive løsninger. Hvis vi virkelig vil forbedre børnenes vilkår, bør vi fokusere på at give fagpersonalet mere tid til deres arbejde fremfor at pålægge dem unødig administration. Vi har brug for en slankere offentlig sektor, hvor beslutningerne træffes hurtigere og mere effektivt – til gavn for både medarbejdere og borgere.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER