ForsideAabybroNordjyske Bank i Aabybro oplever, at lavere renter får flere boligejere til...

Nordjyske Bank i Aabybro oplever, at lavere renter får flere boligejere til at overveje konvertering af realkreditlån

Print Friendly, PDF & Email

Nordjyske Bank i Aabybro oplever, at lavere renter får flere boligejere til at overveje konvertering af realkreditlån

Et stigende antal boligejere overvejer i øjeblikket at konvertere deres realkreditlån, hvilket sker som følge af de seneste ugers renteudvikling med udsigt til et rentefald. Den stigende interesse mærkes tydeligt hos Nordjyske Bank i Aabybro, hvor flere kunder søger rådgivning om omlægning af deres boliglån.

De seneste renteudviklinger har fået mange boligejere til at overveje muligheden for at omlægge deres realkreditlån. Efter en periode med stigende renter har markedet nu oplevet et fald, hvilket gør det aktuelt for flere at kigge på, om en konvertering er en fordel.

Sådan lyder det fra Nordjyske Bank i Aabybro, som lige nu oplever en stigning i henvendelser fra boligejere, der ønsker rådgivning omkring deres lån:

Lige nu begynder flere at overveje mulighederne for at omlægge deres lån. Det er særligt relevant for dem med 30-årige realkreditlån med fast rente, som tidligere har opkonverteret deres lån for at skære en betydelig del af lånets restgæld. Et fald i renten giver nemlig mulighed for at nedkonvertere til en lavere rente og opnå lavere månedlige ydelser, forklarer bankens afdelingsdirektør i Aabybro, Tommy Kristensen, og fortsætter:

Derudover kan det også være relevant for den gruppe, som har købt hus i en periode, hvor renten var helt oppe omkring 5-6%. Vi anbefaler oftest en nedkonvertering, når renten når et niveau, hvor forskellen mellem den nuværende og den nye rente er mere end 1%, så der er mærkbare besparelser at hente.

Foruden boligejerne, som allerede har et realkreditlån, påvirker den lavere rente også dem, som står overfor at skulle optage et nyt lån. Ifølge Tommy Kristensen har renten nemlig stor indflydelse på, hvor meget man kan låne, og derfor giver et lavere renteniveau flere mulighed for nye låntagere:

Når renten falder, betyder det, at nye boligejere alt andet lige har lettere ved at komme ind på boligmarkedet. Det giver også eksisterende kunder mulighed for lavere boligydelse, lyder det fra Tommy Kristensen.

Afslutningsvis anbefaler Nordjyske Bank, at man tager fat i sin bankrådgiver eller benytter bankens mobilbank for at beregne boliglån og undersøge forskellige scenarier. Det kan give et klart overblik over, hvordan en konvertering eller et nyt boliglån vil påvirke ens privatøkonomi.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER