ForsideJammerbugtSusanne Møller Jensen: Inddragelse er for mig en selvfølge

Susanne Møller Jensen: Inddragelse er for mig en selvfølge

Print Friendly, PDF & Email

Af Susanne Møller Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem i Jammerbugt Kommune, formand for Børne- & Familieudvalget og næstformand i Handicaprådet

Inddragelse er for mig en selvfølge

Kresten Solvang Larsen, kandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget i Jammerbugt Kommune, kalder processen omkring udarbejdelse af Pædagogisk Fritidspædagogik ”politisk innovation af værste skuffe” i et læserbrev i Jammerbugtposten.dk af d. 30. september 2024. Kresten Solvang Larsen kritiserer både processen og produktet af en meget inddragende proces, hvor både børn, forældre, medarbejdere, ledere, faglige organisationer og samarbejdspartnere har været inviteret ind til at give input til en pædagogisk fritidspolitik.

LÆS OGSÅ: Kresten Solvang Larsen: Politisk “innovation” af den værste skuffe 

Kresten Solvang Larsens indlæg er for mig et tydeligt eksempel på, hvor forskelligt politik kan gribes an og udmøntes i en kommunal kontekst. Den kommunale virkelighed er – heldigvis – opbygget til at sikre inddragelse af relevante interessenter; Bestyrelser skal høres og MED-udvalg på flere niveauer skal involveres. Den virkelighed forestiller jeg mig ikke Kresten Solvang Larsen kan ændre på, selvom han gerne ville.

For mig er inddragelse af alle relevante parter i udarbejdelse af politikker en selvfølge, dette for at sikre de relevante parter en stemme ind i, hvilken retning fx et pædagogisk fritidsområde, skal udvikle sig i. Børnenes stemme, forældrenes ønsker, medarbejderne- og lederes viden og erfaring skal vi da som politikere lytte til. For mig er det essensen af demokrati – og jeg vægter nærdemokratiet højt. Og jeg bliver altid klogere ved at lytte til, hvad der bliver sagt. Gennem inddragelse kvalificeres mine beslutninger, de beslutninger, som jeg er valgt til at tage på vegne af andre.

Jeg er stolt af både processen og udkastet til Pædagogisk Fritidspædagogik. Processen har været kendetegnet af megen dialog. En dialog, hvor man får mulighed for at lytte til andres meninger og holdninger og se tingene fra et andet perspektiv.

I Jammerbugt Kommune har vi rigtig gode erfaringer med inddragelse, når vi udarbejder politikker, strategier mv. Senest har vi haft en meget involverende og inddragende proces i forhold til udarbejdelse af Planstrategien – for selvfølgelig skal kommunalpolitik udarbejdes sammen med borgerne. I Børne- og Familieudvalget har vi en lang og god tradition for involvering af de relevante aktører, hvilket bl.a. har resulteret i, at vi i 2024 er kåret til Danmarks Ungdomskommune. Det er jeg da pavestolt over.

På et Børne- og familieområde er vi meget optaget af demokratisk dannelse af vores børn og unge, og jeg tror på, at samtalen i den henseende er overordentlig vigtig. Giver vi ikke plads og tid til dialogen, kan jeg være bange for at vores børn og unges demokratiske dannelse er overladt til Tik-Tok-fænomener og internettrolde. Jeg tillader mig at være mere ambitiøs på børnenes vegne, så derfor kommer jeg også fortsat til at insistere på inddragende og involverende processer, for jeg tror på, at de gør en forskel i de kommunale praksisser.

Jeg vil derfor gerne takke alle, der har bidraget i processen; alle de børn, der har stillet op til interview, de 220 forældre, der frivilligt har besvaret spørgeskemaet, alle involverede medarbejdere og ledere, der på arbejdsplanniveau har prioriteret dialogen samt samarbejdspartnere. Tak for at I tager et medansvar og udviser interesse for et meget vigtigt område i vores børns liv. Jeres bidrag har vi virkelig sat pris på og de har gjort en forskel!

 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER