ForsideJammerbugtFra 1. oktober: Slip vandhunden løs på stranden, men kun hvis du...

Fra 1. oktober: Slip vandhunden løs på stranden, men kun hvis du kan kalde den til dig

Print Friendly, PDF & Email

Fra 1. oktober: Slip vandhunden løs på stranden, men kun hvis du kan kalde den til dig

Fra i dag d. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden løbe løs på de danske strande. Agria Dyreforsikring opfordrer dog hundeejere til at huske, at de kun skal slippe deres firbenede venner løs, hvis de altid kan kalde dem til sig.

I vinterhalvåret fra oktober til marts kan hunde frit færdes på de fleste danske strande. Det er en tid, mange hundeejere ser frem til, da stranden tilbyder en unik oplevelse med masser af dufte og indtryk, der stimulerer både krop og sind. Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring, understreger vigtigheden af at variere gåtursmiljøet for hunden, hvilket kan være med til at holde den aktiv og glad.

Regler at huske

Selvom det nu er muligt at slippe hunden løs, er der stadig regler, der skal overholdes. Lotte Evers påpeger, at hundeejere skal have fuld kontrol over deres hunde og altid være i stand til at kalde dem tilbage. Dette er vigtigt, da selv de mest velopdragne hunde kan have et naturligt jagtinstinkt, som kan føre dem væk fra deres ejer, hvis de bliver distraheret.

Respekt for andre

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle er glade for hunde. Mange mennesker, og også nogle hunde, kan være nervøse eller utrygge ved mødet med en løs hund. Lotte Evers anbefaler, at hundeejere altid kalder deres hund til sig, når de ser andre mennesker eller dyr, så man kan passere hinanden uden problemer.

Hold øje med skiltningen

Det skal bemærkes, at der findes strande, hvor reglerne for løse hunde ikke gælder, selv i vinterhalvåret. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på lokal skiltning og følge de gældende regler for den specifikke strand.

Oprydning og god skik

En anden vigtig pointe fra Agria Dyreforsikring er nødvendigheden af at samle op efter hunden. Det er ikke kun for at minimere spredningen af sygdomme, men også for at vise hensyn til andre strandgæster og naturen. Smid affaldet i de relevante skraldespande og undgå at efterlade plastikken i naturen.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER