ForsideNordjyllandRegion Nordjylland vil styrke lægedækningen i Fjerritslev - Nye læger eller regionsdrevet...

Region Nordjylland vil styrke lægedækningen i Fjerritslev – Nye læger eller regionsdrevet tilbud på vej

Print Friendly, PDF & Email

Region Nordjylland vil styrke lægedækningen i Fjerritslev – Nye læger eller regionsdrevet tilbud på vej

I mange år har borgerne i lægedækningsområde Fjerritslev kun haft én valgmulighed i nærområdet, når de skulle vælge læge. Region Nordjylland vil nu sikre borgerne en valgmulighed ved at annoncere de to ledige kapaciteter i lægedækningsområdet eller alternativt at oprette en regionsklinik. Det har Forretningsudvalget i Region Nordjylland besluttet, oplyser de i dag i en pressemeddelelse.

– Det er vigtigt, at vi som region er med til at sikre, at borgerne ikke er stavnsbundet til ét bestemt lægetilbud, men at de faktisk har et reelt lægevalg i nærområdet. I Fjerritslev har de ikke haft det i en længere periode, og det har vi nu besluttet at gøre noget ved, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen.

Udsigten til et nyt lægetilbud i Fjerritslev glæder Mogens Christen Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune.

– Det har i længere tid været et ønske fra kommunen at få styrket lægedækningen i Fjerritslev. Derfor vil vi også bakke op om regionens bestræbelser på at give borgerne i Fjerritslev og byens tilflyttere en valgmulighed, når de skal fremover vælge læge via kommunens borgerservice, siger Mogens Christen Gade.

Annoncering i tråd med lægedækningsstrategi

I første omgang vil de to ledige kapaciteter i lægedækningsområdet blive annonceret i løbet af september, så speciallæger i almen medicin frem til slutningen af oktober har mulighed for at byde ind og overtage en eller begge ledige kapaciteter med henblik på at åbne egen praksis senest 1. juni 2025.

Hvis det ikke lykkes, vil der blive oprettet en regionsklinik. Den vil regionen forventeligt kunne etablere i løbet af et halvt år.

– Vi skal være tro mod vores lægedækningsstrategi, hvor vi prioriterer at få læger på overenskomst til at drive lægetilbuddene for borgerne. Det skaber den bedste kontinuitet for den enkelte patient. Derfor vil vi ikke starte med at oprette en regionsklinik. Vi har dog også en stærk tro på, at vi med tiden vil kunne overdrage sådan en klinik til en fast læge, da prognoserne viser, at der de kommende år bliver uddannet flere læger i almen praksis, end der stopper, siger Pia Buus Pinstrup.

Når der kommer et nyt lægetilbud, vil det ikke være muligt at foretage et gratis lægeskift. Borgerne vil selv via kommunens borgerservice skulle tilvælge det nye lægetilbud og betale for lægeskift.

Det eneste nuværende lægetilbud i lægedækningsområde Fjerritslev er Dit Lægehus Fjerritslev med tre tilknyttede kapaciteter og 5.888 patienter (pr. 17. september 2024).

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER