ForsideBlokhusHvem skal have del i pengene: Sol og Strand-fond klar til at...

Hvem skal have del i pengene: Sol og Strand-fond klar til at uddele penge til større projekter

Print Friendly, PDF & Email

Hvem skal have del i pengene: Sol og Strand-fond klar til at uddele penge til større projekter

Det er fem år siden, Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld kom til verden, og siden har fonden været fødselshjælper for hundredvis af projekter rundt omkring i hele landet.

Det var et inderligt ønske om at bevare Sol og Strand Feriehusudlejning A/S på danske hænder og at gøre noget godt for andre, der i 2019 fik ægteparret Margit og Kjeld Andersen til at stifte en erhvervsdrivende fond.

– Det har været og er utroligt givende, at vi er med til at gøre noget godt for andre, der har det svært eller vi kan hjælpe ildsjæle til at realisere et projekt, siger ægteparret Margit og Kjeld Andersen, der etablerede virksomheden Sol og Strand Feriehusudlejning i 1979.

Margit Andersen har netop været på besøg på Brønderslev Psykiatriske Sygehus for ved selvsyn at konstatere, hvilken betydning en donation på 200.000 kroner har for patienter, der er indlagt på sygehuset.

– Denne donation har medvirket til, at organisationen ”Håb i Psykiatrien” kan afholde minikoncerter eller kulturoplevelser på åbne og lukkede psykiatriske afsnit i hele landet. Der er tale om patienter, hvor en musikalsk oplevelse er et lyspunkt. Det oplevede jeg også under mit besøg på to afdelinger i Brønderslev, hvor Anders Graae spillede og sang – han var god til at fornemme stemningen og skabe trygge rammer, fortæller Margit Andersen.

Husejere, feriegæster og medarbejdere har indflydelse

Alene i 2023 støttede fonden flere end 70 foreninger og organisationer, og i år har indtil videre 40 projekter modtaget en donation. Fonden uddeler midler fra to puljer – en til projekter over 25.000 kroner og en til projekter under 25.000 kroner. 

– I år har vi mulighed for at uddele 3,5 millioner kroner i alt fra de to puljer, hvilket giver os mulighed for at støtte flere ansøgere, siger bestyrelsesformand Jens Stadum, der opfordrer foreninger og organisationer til at indsende en ansøgning via Ansøgning til fonden.

Der er deadline for ansøgninger den 30. september, og herefter vil fondsbestyrelsen behandle de indkomne ansøgninger.

Via et spørgeskema har husejere, feriegæster og medarbejdere mulighed for at komme med deres holdning til, hvilke formål, de mener, at fonden bør støtte. Sidste år støttede fonden blandt andet Bedre Psykiatri, Sjældne Sygdomme, Foreningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade, Parkinsonforeningen Nordjylland, ADHD-Foreningen mv. 

– Bookes eller udlejes et feriehus gennem Sol og Strand, støttes almennyttige og humanitære formål – det kalder vi ”Ferie med det gode hjerte”. Det glæder mig, at vores drøm om at bevare og udvikle Sol og Strand, som vi altid har kaldt vores tredje barn, på danske hænder, er gået i opfyldelse, siger Kjeld Andersen.

Ægteparret Margit og Kjeld Andersen
Ægteparret Margit og Kjeld Andersen har siden 1979 drevet Sol og Strand Feriehusudlejning med succes.

For at sikre, at virksomheden forbliver på danske hænder, besluttede parret at overdrage 75 procent af virksomheden til en nystiftet erhvervsdrivende fond, der således nu er ultimativ ejer. Det skete i forbindelse med virksomhedens 40-års jubilæum i 2019.

”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” uddeler i 2024 i alt 3,5 millioner kroner fra to puljer, hvoraf den ene pulje på en million kroner er åben for ansøgninger hele året og med uddeling hvert kvartal. Denne pulje støtter projekter under 25.000 kroner.

Den anden pulje, der i år er på 2,5 millioner kroner, er målrettet projekter over 25.000 kroner, og her er der ansøgningsfrist 30. september. Uddeling fra denne pulje finder sted i december.
Læs mere om fonden på: www.fondensologstrand.dk

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER