ForsideJammerbugtVenstre fortsætter med at tage ansvar for økonomien i Jammerbugt

Venstre fortsætter med at tage ansvar for økonomien i Jammerbugt

Print Friendly, PDF & Email

Venstre fortsætter med at tage ansvar for økonomien i Jammerbugt

AF Christian Hem, politisk ordfører for Venstre i Jammerbugt og borgmesterkandidat til KV25

Den 6. september var Kommunalbestyrelsen samlet for at finde løsninger i forhold til Jammerbugt Kommunes økonomi for 2025. Og frem mod budgetseminaret har Venstres byrådsgruppe arbejdet for at nå til en intern enighed om indholdet af det kommunale budget for 2025. Det overordnede mål for Venstres gruppe har været at sikre stabile økonomiske rammer for 2025, men også at sikre en økonomi, der har det lange lys på i forhold til de år, der ligger i horisonten. Ligeledes var målet igen i år at opnå et bredt budgetforlig. 

For Venstre handler den politiske linje om at sikre en god service til kommunens borgere, virksomheder, foreninger og gæster – naturligvis inden for den økonomi, vi har til rådighed. Dernæst handler det om at have et fornuftigt overskud på den basale drift, så vi kan foretage nye investeringer bredt fordelt i hele kommunen, betale af på kommunens lån samt sikre at Jammerbugt Kommune ligger inden for de anbefalede rammer af likviditet. 

Vi mener, at nøgletallene for det fremlagte budget er helt i tråd med vores ambitioner for den økonomiske styring af Jammerbugt Kommunens økonomi, og vi er glade for at kunne finde fælles fodslag med S – SF og DF. 

Det fremlagte budget indeholder endnu engang store millionbeløb til seniorområdet, både til udvidelse af driften og til den demografiske udvikling. Samlet er der lagt 22 millioner ind på seniorområdet. Trods højkonjunktur i det danske samfund, er der skvulp på arbejdsmarkedsområdet. Det betyder, at det er nødvendigt at tilføre området 30 millioner kroner, bl.a. til øgede udgifter til Seniorpension. 

I budgettet investerer vi næste år samlet 60 millioner i vedligeholdelse og udvikling af kommunen. Vi afvikler godt 60 millioner i gæld og stabiliserer vores kassebeholdning med 40 millioner. Samtidigt fastholdes skatteprocenten – som en af de laveste i Nordjylland.

Tak til vores forligspartnere i DF – S og SF for konstruktive forhandlinger frem mod det budget, som vi sammen skal arbejde for at udmønte i 2025. Nu venter 1. og 2. behandlingen i Kommunalbestyrelsen inden budgettet formelt vedtages medio oktober.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER