ForsideJammerbugtSolcelle- og vindmølleprojekter kommer lokalsamfundene til gode i Jammerbubgt

Solcelle- og vindmølleprojekter kommer lokalsamfundene til gode i Jammerbubgt

Print Friendly, PDF & Email

Solcelle- og vindmølleprojekter kommer lokalsamfundene til gode i Jammerbubgt

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at alle lokalsamfundene i kommunen skal have en del af den pengepulje, der kommer fra to solcelle- og vindmølleprojekter i Jammerbugt Kommune.

De 24 lokalsamfund i Jammerbugt Kommune er blevet tildelt 10.000 kr. hver årligt i perioden 2024-2025. Derudover er de 16 lokalsamfund, som deltager i projektet ’Liv i by, skole og lokalsamfund’, blevet tildelt 40.000 kr.

Pengene kommer fra ”Grøn Pulje”, som er en pulje med midler fra vedvarende energi-projekter i kommunen. Puljen er et nationalt tiltag, hvor opstillerne af vedvarende energi-anlæg er pålagt at indbetale et beløb pr. opstillet megawatt til en pulje i den kommune, hvor anlægget opstilles. 

Puljen udgør i Jammerbugt Kommune 6.098.000 kr., som er indbetalt af opstillere i forbindelse med et solcelleanlæg i Vust og en vindmøllepark i Nørre Økse ved Halvrimmen. Disse energiprojekter kommer nu de små lokalsamfund rundt om i Jammerbugt Kommune til gode. 

Jammerbugt Kommune stiller krav om, at midlerne fra puljen til lokalsamfundene bruges på den lokale udvikling, frivillighed, fællesskaber, partnerskaber, liv i landdistrikterne, bæredygtige rammer, naturen som aktiv eller synlighed og formidling. Projekterne skal realiseres inden for to år og vil undervejs blive fulgt tæt af Jammerbugt Kommune med henblik på at sikre projekternes fremdrift.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER