ForsideJammerbugtOrientering om Kulturuge 2024

Orientering om Kulturuge 2024

Print Friendly, PDF & Email

Orientering om Kulturuge 2024

Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget får på møde den 5. september 2024 en orientering om den kommende Kulturuge40 i Jammerbugt Kommune.

Sagsbeskrivelse
Programmet for årets Kulturuge fremlægges på mødet. Desuden fremlægges markedsføringen af Kulturugen.

Indhold

Kulturugen i 2024 foregår fra lørdag den 28. september til søndag den 6. oktober. I år begynder ugen med en teaterforestilling for hele familien på Aabybro Skole. Jekyll on Ice er en ordløs klovneforestilling. Den officielle åbning finder sted lørdag eftermiddag kl. 16, hvor samme skuespiller opfører “Brevet” kl. 16 i Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt.

I år Rykker Kultur Ud med “Den Danske Sang”, som er fortælling om vores sangskat, opera og musik samt fællessang. Desuden kan man opleve et sangforedrag om Beatles samt mindre set-ups fra Aalborg Symfoniorkester; strygere og klarinetter. Nordkraft Big Band gæster i år Øland Medborgerhus torsdag den 3. oktober.

Biblioteket, Kulturskolen og Kulturelt Samvirke er sammen om Book Talks for Børn og Bedster på tre af bibliotekerne. Her er fortælling om børnebøger, oplæsning og sang og musik.

Spillestederne byder ind med rytmisk musik af forskellig karakter og Kunstgruppen Silikone fylder igen parken på Bratskov med “Kunst i Naturen”. Bratskov lægger desuden hus til “Bær Dine Fejl” – strikkejazz, hvor der både kan lyttes og strikkes. En række kunstnere holder Åbne Atelierdøre lørdag den 28. og søndag den 29. september. Ugen byder desuden på foredrag, bl.a. om Thisted-Fjerritslev Jernbanen på Bryggergården i Fjerritslev. Museum for Papirkunst åbner en ny udstilling lørdag den 5. oktober og endelig uddeles årets Kulturpris søndag den 6. oktober kl. 14 på Tranum Strandgård.

Samlet er der ca. 40 arrangementer i løbet af de 9 dage fordelt på knapt 30 forskellige lokationer og lokale samarbejdspartnere.

Markedsføring

Kulturblad.dk er den primære portal, hvor man kan orientere sig om alle arrangementer. Desuden produceres et fysisk katalog, der kan hentes på bibliotekerne. Derudover udsendes pressemeddelelser, information på AULA om børnearrangementer og SoMe samt Kulturklub Jammerbugt.

Programmet uddeles på mødet.

Indstilling: Vækst- og Udviklingsforvaltningen indstiller, at Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget tager orienteringen til efterretning.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER