ForsideBlokhusGodkendelse af ny mærkningsordning ift. badesikkerhed i Jammerbugt

Godkendelse af ny mærkningsordning ift. badesikkerhed i Jammerbugt

Godkendelse af ny mærkningsordning ift. badesikkerhed i Jammerbugt

Godkendelse af ny mærkningsordning ift. badesikkerhed er på dagsordnen når Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune holder møde den 21. august 2024.

Sagsbeskrivelse
Jammerbugt Kommune har siden 2016 benyttet sig af mærkningsordningen Vandsikker Kommune, der er udviklet af Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed. Det er nu tid til, at ordningen skal fornyes eller alternativt, at der findes en ny mærkningsordning. Der er ikke andre kommuner, der benytter sig af ordningen Vandsikker Kommune. Det var intentionen og ambitionen fra Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed, at ordningen skulle udbredes og videreudvikles, men det er ikke lykkes.

Vækst- og Udviklingsforvaltningen anbefaler derfor, at der findes en ny løsning for Jammerbugt Kommune, hvor vi bliver en del af et større fællesskab ift. kendskab, formidling og wayfinding – gerne på tværs af kommunerne i VisitNordvestkysten og Vestkystpartnerskabet, da ”En samlet destination” er en prioriteret indsats i Udvikingsplan for Vestkysten – herunder også tiltag, der bidrager med at skabe en klar og intuitiv infrastruktur, der binder Vestkysten sammen.

Seks ud af de ti kommuner på Vestkysten har på nuværende tidspunkt enten Blå Flag eller Badepunkt, der begge administreres af Friluftsrådet, ligesom det er den primære løsning i landets øvrige kommuner med høj turismeaktivitet.

Kravene til badevandskvalitet er enslydende upåagtet hvilken orning, der anvendes. Forskellen består primært i, hvilke faciliteter, services og aktiviteter der tilbydes. Her er der en række ufravigelige krav forbundet med Blå Flag, mens Badepunkt i højere grad giver kommunen mulighed for selv at forvalte indsatsen, herunder eksempelvis kørsel på strande samt husdyr. Begge ordninger giver endvidere mulighed for at supplere med fælles formidling, wayfinding og tryghedsskabende foranstaltninger, der kan styrke den samlede gæsteoplevelse.

På baggrund af en afdækning af muligheder samt dialog med Friluftsrådet vurderes det, at Badepunkt-mærkningsordningen er den løsning, der matcher Jammerbugt kommune bedst – herunder at det kan bruges til såvel kyst som havn samt at det matcher brugernes efterspørgsel og kommunens prioriteringer.

Følgende 11 strande/havne anbefales godkendt ift. Badepunkt:

Ejstrup Strand
Tranum Strand
Slettestrand
Grønhøj Strand
Saltum Strand
Blokhus Strand
Rødhus Strand
Svinkløv Strand
Klim Strand
Attrup Havn
Gjøl Havn

Budgetmæssige konsekvenser: Der er en afgift på kr. 5.300 kr. (2024 priser) pr. strand/havn, der godkendes til Badepunkt. Overgangen til mærkningsordningen Badepunkt vil kræve yderligere omkostninger på kr. 58.300 i tillæg til det nuværende budget på kr.100.000 årligt.

Indstilling: Vækst- og Udviklingsforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget godkender

atder arbejdes videre med en ansøgning til Badepunkt under Friluftsrådet, og
atde yderligere omkostninger til mærkningsordningen Badepunkt indarbejdes i det tekniske katalog for 2025.

Bilag
Bilag 1 – Badepunkt

1 KOMMENTAR

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER