ForsideJammerbugtRisikomelding fra DMI om skybrud, hagl og torden i Jammerbugt

Risikomelding fra DMI om skybrud, hagl og torden i Jammerbugt

Print Friendly, PDF & Email

Risikomelding fra DMI om skybrud, hagl og torden i Jammerbugt

Dansk Meteorologisk Institut (DMI) har udsendt en ny risikomelding for lokale skybrud, hagl og torden. Den opdaterede melding gælder nu den vestlige del af Jylland fra kl. 14 i eftermiddag og frem til kl. 14 onsdag eftermiddag. Derudover er der risikomelding for den østlige del af Jylland og den vestlige del af Fyn, gældende fra i nat kl. 01 og et døgn frem.

Meteorologerne Jesper Eriksen og Martin Lindberg fra DMI understreger, at risikomeldingen ikke betyder, at der forventes skybrud i hele perioden, men at en svag frontzone kan skabe betingelser for lokale skybrud. Bygerne kan også være ledsaget af hagl og kraftige vindstød. DMI overvåger situationen tæt og vil opdatere risikomeldingen efter behov. Der er også en mulighed for, at risikomeldingen kan blive opgraderet til et varsel.

Skybrud opstår ofte i varm og fugtig luft og rammer lokalt og kortvarigt. Et skybrud defineres som nedbør på mere end 15 mm inden for 30 minutter. Mens det er vanskeligt at forudsige de samlede nedbørsmængder frem til natten til torsdag, kan områder, der rammes af flere kraftige byger, opleve meget høje nedbørsmængder. Områder lige ved siden af kan derimod nøjes med få millimeter regn.

Det er en god idé at følge med i de løbende opdateringer fra DMI og være forberedt på potentielle kraftige vejrfænomener.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER