ForsideFjerritslevForsøg på bedrageri i Fjerritslev

Forsøg på bedrageri i Fjerritslev

Print Friendly, PDF & Email

Forsøg på bedrageri i Fjerritslev

Onsdag eftermiddag blev en borger i Fjerritslev udsat for et forsøg på bedrageri, hvor en person udgav sig for at være fra borgerens bank. Politiet roser borgeren for at være opmærksom og handle korrekt ved at afbryde samtalen.

Politiassistent John Clemmesen fra sagscenteret på Hjørring Politistation fortæller, at hændelsen er en del af en større tendens, hvor kriminelle forsøger at franarre folk deres personlige og økonomiske oplysninger.

“Onsdag eftermiddag blev en borger i Fjerritslev kontaktet af ‘sin bank’, hvor en venlig mand fortalte, at der var ved at blive lavet en transaktion på vedkommendes konto,” fortæller John Clemmesen. “Borgeren, der selv har anmeldt episoden til politiet, fattede dog hurtigt mistanke om, at opkaldet ikke kom fra sin bank.”

John Clemmesen understreger, at borgeren handlede helt korrekt ved at afbryde samtalen. “Det er dejligt at se, at de mange advarsler, der gennem den seneste tid er blevet givet om denne slags henvendelser, var nået frem til denne borger. Det er nemlig aldrig ens bank, der ringer ud og vil have oplyst kontonumre eller andre personlige oplysninger.”

Politiet opfordrer alle borgere til at være på vagt over for lignende henvendelser. Hvis man bliver kontaktet af nogen, der påstår at være fra ens bank og beder om personlige oplysninger, bør man altid afbryde samtalen og kontakte banken direkte via officielle kanaler for at bekræfte henvendelsen.

John Clemmesen afslutter med en vigtig påmindelse: “Hvis noget virker mistænkeligt, så er det bedre at være på den sikre side. Afbryd samtalen og kontakt politiet, hvis du er i tvivl.”

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER