Lokal is-direktør henter kendt dansk erhvervsmand i sin Krone 5 og sætter kursen mod Slettestrand på onsdag
Erhvervsmanden, som efter eget udsagn og nyudgivet bog også er en drømmer, tager turen fra Frederiksberg for at tale for og med blandt andet erhvervsledere i Jammerbugt Kommune.
Erhvervsforeningen Jammerbugt har inviteret virksomhedsledere med ledsagere til en aften, hvor både bæredygtighed, erhvervslivets succeser og udfordringer, ”gammelt brød”, grøn udvikling i Jammerbugt Kommune, klima, madspild og velsmag er på menuen.
Aftenens første gæst på scenen er Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Christen Gade. For ham og Kommunen lægges stor, stor vægt på ikke kun at tale om, hvilke indsatser man KUNNE gøre i relation til grøn omstilling – men i høj grad om at HANDLE. Borgmesterens indlæg vil vidne om store lokale ambitioner.
Erhvervsmandens mange ’ansigter’
Der er tale om ”drengen fra Lolland” med et sultent hjerte, der satte sig for at ændre den måde, vi spiser og lever på.
Drengen fyldte 60 år i 2023 og gennem sin 40 år lange indsats med fødevarer, mad og måltider som omdrejningspunkt har han blandt andet arbejdet som kok, restauratør, iværksætter, TV-vært, foredragsholder, kogebogsforfatter, forsker, underviser, rådgiver og filantrop.
Vi taler om hele Danmarks madmand, Claus Meyer – som ud over de mange nævnte kvaliteter – også er stifter af Meyers og Melting Pot Fonden, medgrundlægger af NOMA og alment kendt som initiativtager til Det Nye Nordiske Køkken.
I alt har han været med til at etablere op mod 50 restauranter og andre madrelaterede virksomheder og organisationer.
Tænk at han – da Danmarks Radio i sin tid bad ham være vært for et nyt madprogram i den bedste sendetid – troede, ”at han ikke var dygtig nok”.
Arrangementet afholdes på Strandhotel Klitrosen, hvor en anden kendt madmand, Michael MIV Pedersen er medejer og kok. MIV kreerer en tre-retters menu, som holder sig til en af aftenens overskrifter. I beskrivelsen findes blandt andet elementer som ”gammelt brød” og ”gammel kål” – og dermed retter med ingredienser, som undgik madspild.
Når Erhvervsforeningen Jammerbugt siger tak for i aften – går alle gæster hjem med ”Verdensmål & Madkundskab” – en bog med masser af opskrifter, hvor også familierne får inspiration til undgå madspild. Alle gæster har også kunnet deltage i en on-line konkurrence. Præmier er 10 signerede eksemplarer af Claus Meyers ”DRØMMER”, som han udgav i 2023 – og tre af hans kogebøger: Surdejsskole, Grønne Proteiner og Grøn Mad.
Følgende virksomheder støtter arrangementet:
- Ryå Is og direktør Lindhardt ved rattet i sin Krone 5, som kører Claus Meyer til Slettestrand
- Sparekassen Danmark – Erhverv Jammerbugt
- NORDEN – advokatfirma
- Nordjyske Bank