ForsideAabybroKlubben på fjorden - 32 unge prøvede aktiviteter på Limfjorden

Klubben på fjorden – 32 unge prøvede aktiviteter på Limfjorden

Print Friendly, PDF & Email

Klubben på fjorden – 32 unge prøvede aktiviteter på Limfjorden

Der var godt vejr og højt humør, da 32 unge mennesker i alderen 10-15 år var inviteret til aktiviteter på Gjøl Havn i forbindelse med Gjøl Festuge.

Gjøl Sejlklub lagde udstyr og lokaler til arrangementet, ligesom der var erfarne surfere og sejlere, der kunne instruere de unge mennesker i hvordan de kunne komme på vandet og selv manøvrere rundt i en jolle eller på et bræt. Desuden var der tilbud om en hurtig sejltur i klubbens RIB-båd, der ellers fungerer som følgebåd på træningsaftener.

Arrangementet var resultatet af et samarbejde mellem Gjøl Sejlklub og Klubben for de unge. Klubben blev startet i foråret 2023 og den holder til i Gjøl Hallen, men i forbindelse med Gjøl Festuge tog Camilla Andersen fra sejlklubben kontakt til Jette Klyver, der er ansvarlig for klubben for de 10-15-årige. De blev hurtigt enige om, at de sammen kunne lave et godt arrangement for byen unge, og samtidig var det en kærkommen anledning til at sætte fokus på nogle aktiviteter, som er helt unikke for Gjøl med fjorden lige uden for døren. 

Foto: Privat

De senere år har der desværre været en svingende deltagelse i ungdomsafdelingen hos Sejlklubben, så et sådant arrangement kunne måske skabe lidt øget opmærksomhed og interesse hos de unge. 

Klubben stillede med otte forældre og Sejlklubben yderligere 10 voksne. På den måde var der skabt grundlag for trygge rammer på havnen, hvor de unge kunne hygge og boltre sig. 

De fremmødte kunne vælge imellem aktiviteterne: SUP, sejlads i optimistjollerne, windsurf og en tur i klubbens hurtige RIB-båd. Og så var det bare at vælge. 

Nogle af pigerne var hurtige til at melde tilbage, at de gerne ville ud at prøve stand-up-paddling (SUP), og snart havde alle valgt en aktivitet og var klar til at klæde om til våddragter og redningsveste. 


Vejret var ideelt til en prøvetur i optimistjollerne, samt windsurfing. Og så var der fri leg i og uden for havnen. På et tidspunkt var der ligefrem trafikprop ved broen, hvor der var af og påstigning. 

Ude på fjorden var der god gang i klubbens RIB-båd, der sørgede for sus i maven med den høje fart hen over vandet. 

Aftenen blev afsluttet med pizza, sodavand og is til stor glæde for de unge på en onsdag aften. Snakken gik lystig om, hvem der havde været den sejeste, hvor hurtigt man havde sejlet og hvem, der var faldet i vandet. Alle blev enige om, at dette helt sikket må gentages. 

Foto: Privat

Maden var finansieret af midler fra Liv i by- og skole-puljen, samt Gjøl Sejlklub. Al udstyr blev stillet til rådighed af Sejlklubben.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER