I aften er der gratis historisk filmaften på Thorup Strand – kommer du?

Thorup Strand
Thorup Strand. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

I aften er der gratis historisk filmaften på Thorup Strand – kommer du?

Fredag d. 12. maj er der gratis filmforevisning på Thorup Strand. Se filmen ”Lyset”, om kunstværket ”Fredsskulptur”, som kunne opleves d. 4. maj 1995. Mød også folkene bag både film og kunstværk.

Cirka 500.000 mennesker strømmede til Vestkysten d. 4. maj 1995 for at se værket Fredsskulptur – en 532 kilometer lange laserstråle, der strakte sig langs Vestkysten fra Skagen til den tyske ø, Sild. Men i kulissen blev der truet med sabotage, og i Folketinget blev der stemt om et lovforslag, som skulle forbyde værket. Der blev også skrevet mere end 5000 avisartikler. Hvorfor var kunstværket så ”farligt”?

Det kan man blive klogere på fredag d. 12. maj kl. 20.30, hvor Thorupstrand Beboerforening og GotFat Productions viser filmen ”Lyset” om netop dette kunstværk og bagefter præsenterer filmens instruktør og kunstneren bag den omdiskuterede happening.

I filmen ”Lyset” giver nøglepersoner omkring projektet ”Fredsskulptur”, Jytte Hilden og Michael Thouber blandt andre, for første gang deres udlægninger af hvad der skete dengang i 1995. Foto: Jammerbugt Kommune

Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen, indleder aftenen, hvorefter filmen, der varer cirka 70 minutter, vises på dansk med engelske undertekster. Efter filmen vil instruktør Alexander Lind og kunstneren Elle-Mie Ejdrup Hansen, som stod bag ”Fredsskulptur” stå til rådighed for spørgsmål og indgå i en dialog med publikum sammen med Pipsen, formand for Thorup Strand Beboerforening.

Det hele sker udendørs – på stranden, hvor det hele foregik dengang. Så husk klapstolen og et varmt tæppe.

Filmvisningen er støttet af Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalg med 25.000 kr.