Sommerudstilling i Kirkecentret med kendte Han Herred-malere

Foto: Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred
Print Friendly, PDF & Email


Det lokalhistoriske projekt »Kunsten i Han Herred« er nu klar med sin sjette store maleriudstilling i Kirkecentret siden projektets begyndelse i 2017.

Ferniseringen på årets kunstudstilling finder sted lørdag 23. juli kl. 14.00, hvortil der er gratis adgang, og alle er velkomne. Der bliver fællessang og musikalsk underholdning, og åbningstalen er lagt i hænderne på den dansktalende schweizer Romedi Arquint, der er dansk gift og har feriehus i Kollerup. 79-årige Arquint, som til daglig taler rætoromansk, er et meget engageret menneske med en baggrund som teolog, forfatter og politiker og har en stor interesse for mindretalsforhold.


På plakaten er i år et 100-års jubilæum for »Maleren fra Bjerget« ved Frøstrup. Udstillingen viser et større antal værker af Poul Bahnsen, der var født i 1922 og døde for et par år siden. Rigtig mange vil nikke genkendende til især Bahnsens landskabsmalerier.

Endvidere kan publikum stifte bekendtskab med malerne Jens Vige (1864-1912) og Henrik Jespersen (1863-1936), som begge i perioder opholdt sig i Han Herred. Eksempelvis stammer Jens Viges maleri »Kvinder hakker Lyng«, der er ejet af Statens Museum for Kunst, fra et ophold i den storladne natur Under Lien ved Slettestrand. Henrik Jespersen var en tilbagevendende gæst på Pension Grønnestrand, hvor han blandt andet malede medlemmer af familien Søndergaard dér.

Udstillingen er åbent daglig kl. 10-17 til og med søndag 7. august, og der er fri entré.

»Kunsten i Han Herred« hører under Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, der også står bag Han Herred Bogen samt det folkelige fællesskab »Liv i Lokalhistorien« og desuden er initiativtager til sommerens »Sange ved havet« i Slettestrand hver tirsdag i juli.