Mens halvdelen af danske lønmodtagere har følt sig stressede inden for de seneste to uger, har hele 17 procent været sygemeldt med stress. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har lavet for Krifa. Der skal handling til nu, mener Krifas formand, som er klar med en række konkrete forslag.
– Vi kan ikke være bekendt at overlade de stressramte til sig selv. Vi skal handle som samfund, og der skal konkrete tiltag på bordet.
Sådan lyder det fra Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa.
En ny undersøgelse, Epinion har lavet for Krifa, viser nemlig, at halvdelen af danske lønmodtagere har følt sig stressede inden for de seneste to uger.
– Det er jo alarmerende mange. Stressfølelser kan godt komme og gå, men når undersøgelsen samtidig viser, at hele 17 procent har været sygemeldt med stress, ja så må vi altså reagere som samfund, siger Søren Fibiger Olesen og fortsætter:
– Kunne man forestille sig en sygdom eller anden tilstand, som så mange danskere blev ramt af, som der ikke blev gjort noget særligt ved? Det er jo helt utænkeligt.
Klar med konkrete forslag
Krifas formand mener, at der de seneste år har været for meget snak og for lidt handling, når det kommer til stress.
– Vi husker bedst regeringens stresspanel for forslaget om at lukke Forælderintra. Nu ligger der 12 anbefalinger i en skuffe, siger formanden.
Corona gør os usikre
Den nye undersøgelse viser også, at knap hver tredje dansker oplever, at ændringer og usikkerheder i forbindelse med Corona har øget deres stressniveau.
– Der er allerede mange undersøgelser og erfaringer, der peger på, at vi endnu ikke har set en brøkdel af de reaktioner, der kommer på manglende trivsel under Corona, siger Krifa-formanden og fortsætter:
– Når suset fra de første cafémiddage, fysiske personalemøder og store fødselsdagsfester har lagt sig, så tror jeg, at vi vil få mange flere efterreaktioner. For slet ikke at tale om alle dem, der har mistet deres job. Der er ingen tid at spilde i kampen mod stress.
Hver dag i uge 20 vil Krifa udsende en pressemeddelelse med et konkret forslag til, hvordan vi som samfund kan ændre stress-statistikkerne.