Jørgen Ravn Christensen: Demokrati bag lukkede døre

Jørgen Ravn Christensen
Jørgen Ravn Christensen Konservative i Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email

Af: Jørgen Ravn Christensen, Limfjordsgade 53 1 th, 9440 Aabybro
Spidskandidat for Konservative til KV21

Demokrati bag lukkede døre

Dét ser vi meget i Jammerbugt Kommune – desværre. Alt for meget af det politiske arbejde foregår på lukkede møder uden referat. Det er ikke ulovligt, men det står i stærk kontrast til de flotte ord om borgerinddragelse og et nærværende demokrati, som kommer fra de selvsamme politikere. Dog er der nogle få undtagelser, men det store flertal ynder at træffe beslutningerne bag de lukkede døre. 


Det nyeste eksempel er ”vedtagelsen” af en retslig lovliggørelse af vindmøllerne på Thorup-Sletten. Jeg har skrevet vedtagelsen i anførselstegn, for vedtagelsen foregik på et møde, hvor man ganske enkelt ikke kan træffe den slags beslutninger. Det var på et temamøde, som blot er et orienterende møde. Der bliver heller ikke taget referat af disse møder. Og uanset hvad man mener om vindmøller, så bør vi som borgere kunne se og læse grundlaget for de beslutninger, som politikerne træffer. 

Efterfølgende har vores borgmester tilkendegivet, at man rigtigt nok ikke kan træffe beslutninger på disse temamøder, men man kan godt lave aftaler. Men hvad er egentligt forskellen på at træffe en beslutning og at lave en aftale? Konsekvensen af den indgåede aftale er i hvert fald den samme, som hvis den var blevet truffet som en beslutning på det efterfølgende kommunalbestyrelsesmøde – med referat. 

Der er forhåbentligt ikke noget, der forsøges skjult i denne sag. Derfor virker det også underligt, at man ikke blot tog dette punkt med på det kommunalbestyrelsesmøde, der forgik umiddelbart efter temamødet.

Hvis borgerne i Jammerbugt skal have tillid til politikernes arbejde, så skal vi have en meget mere åben arbejdsform. Der er ikke noget, der behøves at holdes fortroligt i en sag som denne, og det skaber kun tanker om, hvad der ønskes holdes skjult. Konservative i Jammerbugt vil opfordre kommunalbestyrelsen til at tage punktet op på næste kommunalbestyrelsesmøde, så vi alle kan se grundlaget for beslutningen omkring vindmøller på Thorup-Sletten. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn