Læserbrev om de nye parkeringspladser i Blokhus

Nye parkeringspladser på vej på "den grønne plet" i Blokhus Foto: Merete Fuglsang Hansen
Print Friendly, PDF & Email

Af Merete Fuglsang Hansen (T) Kommunalbestyrelsesmedlem Jammerbugt kommune.

Beslutningen om ekstra P-pladser på ”Den grønne plet” overfor Blokhus By Camping er nu vedtaget i Kommunalbestyrelsen.


Jeg ved, at det fylder meget for rigtig mange, at den grønne plet overfor Blokhus By Camping bevarer sit grønne islæt. Det er en vigtig pointe. Det kommer til at ske, for parkeringspladserne incl. 2 el-ladestandere placeres mod vest, og anlægges med græs armeringssten, så de på bedste vis falder ind i naturen. Borde/bænkesæt bliver forsat på pladsen og der kommer evt. et par nye til.

Jeg glæder mig over, at kommunen nu tager aktion, og får etableret flere parkeringspladser i Blokhus, hvilket der nemlig er meget stort behov for. Jeg har presset på, og jeg vil forsat arbejde for, at parkering i Blokhus kommer på den politiske dagsorden.

Det er vigtigt, at kommune tager ansvar omkring parkeringssituationen i Blokhus, og den Parkeringsfond, som vi har i Blokhus. I den fond er der pt. 343.000 kr som forfalder i januar 2021. Retningslinjerne for parkeringsfonden i Blokhus er, at Kommunen modtager i forbindelse med byggesager i Blokhus indbetaling til parkeringsfonden fra bygherre, hvis bygherre ønsker at fravige kravet om parkeringspladser, og vælger at betale sig fra det. En parkeringsplads er værdisæt til 35.000 kr. Kommunen har 5 år til at etablere offentlige parkeringspladser, ellers så falder det indbetalte beløb tilbage til bygherre.Jeg mener ikke, at det er ok, at bygherre kan betale sig fra ikke at etablere parkeringspladser ved nybyg i Blokhus.

Dernæst er det også vigtig, at kommunen forsat arbejder for flere parkeringspladser i Blokhus. Kommune har pt. kun jorden ved Mølleplads tilbage, så den plads skal vi tænke stort for. Mange gode ideer med parkeringskælder osv. har været fremme gennem tiden, og de planer skal komme op af kommunens skuffer i god tid, så vi finder en god og velovervejet løsning ang. flere parkeringspladser i Blokhus. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn