De nye og omfattende restriktioner i en række nordjyske kommuner kommer til at påvirke idrætten på mange områder. Alligevel er der opbakning fra DIF til at der sættes kraftigt ind.
Den nye udvikling med en muteret virus i Nordjylland har fået regeringen til at komme med vidtgående restriktioner i syv nordjyske kommuner, og disse restriktioner får også stor betydning for idrætten.
Det betyder blandt andet, at alle indendørs idrætsfaciliteter i de syv kommuner lukkes ned, at indbyggere skal holde sig inden for kommunegrænserne, og at undtagelserne til forsamlingsforbuddet på 10 personer i forbindelse med børne- og ungeidrætten bortfalder.
”Perspektiverne i udmeldingerne fra sundhedsmyndighederne og regeringen er skræmmende. Fra DIF’s side har vi selvfølgelig forståelse for, at der skal sættes kraftigt ind, selvom de kommer til at gøre rigtig ondt på en lang række af vores medlemmer, foreninger og forbund,” siger DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen og fortsætter:
”Det er en stærkt udfordrende tid for idrætten, som hele tiden skal forholde sig til nye tiltag og restriktioner, der har gennemgribende konsekvenser både for aktiviteterne og for økonomien. Men vi klør på. I de kommende timer og døgn skal vi i intensivere vores dialog med myndighederne og vores forbund og blive klogere på de nye restriktioner, konsekvenserne af dem, kompensationsmuligheder osv. – også i forbindelse med den professionelle idræt. Så vi kan rådgive bedst muligt og sammen finde de bedst mulige løsninger under disse vanskelige forudsætninger.”
Det står dog allerede nu klart, at restriktionerne i de nordjyske kommuner også kommer til at kaste lange skygger over idræt i resten af landet og uden for landets grænser.
”Den professionelle idræt i disse kommuner kan jo ikke fortsætte, når spillere hverken må komme ud af eller ind i kommunerne. Desuden er der et EM i kvindehåndbold i begyndelsen af december, hvor den ene pulje skulle være afviklet i Frederikshavn, og det er også svært at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Så der er mange konsekvenser af det her, og der skal findes mange alternative løsninger,” siger Morten Mølholm Hansen.