Undersøgelse: Frygten for indbrud er størst i Nordjylland

Modelfoto Arkivbillede.
Print Friendly, PDF & Email

For de fleste er det yderst ubehageligt at komme hjem til et gennemrodet hjem, hvor der har været indbrudstyve på spil, og ens værdigenstande er forsvundet. Men hvis du er bosat i Nordjylland, rumsterer frygten for indbrud ifølge en ny undersøgelse i højere grad, end den gør i resten af landet.

Måske har du prøvet at komme hjem til skabe og skuffer, der er gennemrodede og computere og arvestykker, der er forsvundet. Hvert år udsættes omkring 25.000 danske husstande for indbrud – heraf små 2.000 husstande i Nordjylland. Og frygten for indbrud har i høj grad fat i os nordjyder. En ny undersøgelse viser, at mere end hver fjerde nordjyde i høj grad frygter indbrud, og det er langt flere end i resten af landet.


Undersøgelsen er foretaget af Norstat for alarmvirksomheden Verisure, som har spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne ind til deres frygt for indbrud i hjemmet. Mens 25,5 procent af nordjyderne i høj eller meget høj grad frygter indbrud, er det tilsvarende tal til sammenligning 18 procent på landsplan. Lavest er frygten for indbrud i Region Syddanmark, hvor kun 14,4 procent i høj grad frygter indbrud.

“Bekymringen for indbrud fylder meget hos mange af os i Nordjylland, også mere end vi ser noget andet sted i landet. Det er bemærkelsesværdigt, fordi Nordjylland er den region i landet, hvor der sidste år blev begået færrest indbrud per husstande. Men de to ting kan sagtens hænge sammen – er man bekymret, er man nemlig også oftest bedre til at sikre sig mod indbrud,” siger Regionschef for Jylland, Brian Hedemann fra Verisure.

Et indbrudssikret hjem er med til at holde indbrudstyve væk

Frygten for indbrud i Region Nordjylland får flere til at søge tryghed i at gøre livet surt for indbrudstyve, der forsøger at bryde ind. Sammenlignet med de andre regioner i landet, er der ifølge undersøgelsen flest, der anskaffer en indbrudsalarm i Region Nordjylland.

13,5 procent af nordjyderne har ifølge undersøgelsen anskaffet sig en alarm med forbindelse til en vagtcentral- på landsplan er det 9,4 procent.

“Der er en række ting, man selv kan gøre for at sikre sig mod indbrud. Man kan aldrig helgardere sig, men man kan komme meget tæt på ved at få nogle simple vaner, når man forlader sin bolig. Et tip, som er enormt effektivt, er at lade noget lys være tændt i boligen eller lade en radio stå tændt. Derudover viser al erfaring, at indbrudssikring har en stor virkning på, om der bliver begået indbrud – det gælder både sikring af døre og vinduer samt en alarm,” siger Regionschef for Jylland, Brian Hedemann fra Verisure.

Indbrudsalarmerne er da også den type indbrudssikring, der ifølge undersøgelsen skaber mest tryghed blandt nordjyderne, hvor 70 procent svarer, at det har øget deres tryghedsfølelse at få installeret et alarmsystem derhjemme.

Fem tips til at sikre dit hjem mod indbrud:

  1. Tænd en lampe eller lad en radio stå tændt, når du forlader din bolig
  2. Lås dine udendørsredskaber inde, så de ikke kan bruges til indbrud
  3. Lav aftale med naboerne, så der altid er nogen på vejen, som holder lidt ekstra øje
  4. Sørg for, at I har modstandsdygtige låse, døre og vinduer, som er svære at bryde op
  5. Overvej at skaffe en overvåget alarm, der har direkte kontakt til en vagtcentral