86 nordjyske forslag vil fællesskabet i små byer

Glarborgen udgør tre hektar af Øland skov ved Brovst og er et populært udflugtsmål for børn og voksne. Projektet har tidligere modtaget støtte fra puljen.

Naturen og de lokale fællesskaber kalder! Nordea-fondens Her bor vi-pulje har netop rundet ansøgningsfristen, og alt tyder på, at danskerne vil være aktive i det fri i og skabe aktivitetsrum, hvor de lokale kan mødes. 

I Region Nordjylland og i landet som helhed er Aalborg Kommune topscorer med 17 ansøgninger. Men også Jammerbugt og Thisted kommuner har spillet flittigt ind.

-- annonce ---

Det er strømmet ind med ansøgninger fra Region Nordjylland til Nordea-fondens Her bor vi pulje, som er målrettet aktiviteter i små bysamfund. I alt 86 nordjyske projektansøgninger er nået frem inden fristens udløb og samtlige regionens 17 kommuner er at finde i bunken af ansøgninger.

Flest ansøgninger er indkommet fra foreninger og borgere i Aalborg Kommune, hvorfra Nordea-fonden har modtaget 117 ansøgninger, hvilke er flest af samtlige kommuner i landet. Men også Jammerbugt og Thisted kommuner følger godt med. Fra foreninger og borgere i de to kommuner er der indkommet hver 12 og 10 projektforslag. 

Danskerne vil opruste de lokale fællesskaber
Fra hele landet endte 429 ansøgninger i den digitale postkasse, hvilket tyder på, at danskerne stadig ligger inde med masser ideer og ønsker til, hvordan deres lokalsamfund kan blive endnu mere nærværende og inkluderende. Vi vil ud i det fri sammen. Vi vil bevæge os sammen. Og vi vil opruste de lokale mødesteder sammen.

Genstart foreningslivet
Og det matcher godt med Nordea-fondens målsætning om flere gode liv. Her bor vi-puljen er netop sat i verden for at genstarte foreningsliv og fællesskaber i hele Danmark. Med puljen ønsker Nordea-fonden at fremme det gode liv i mindre bysamfund og imødekomme de ønsker og behov, som ses ude i landet. Derfor valgte fonden at genåbne sin Her bor vi-pulje med 50 mio. i foråret 2021 – for der er stadig stor efterspørgsel på netop dette område. 

“Danskerne er stadig meget interesserede i at få de lokale fællesskaber op at køre. Vi er rigtig glade for, at over 400 lokale ildsjæle har taget sig tid til at sende deres gode ideer vores vej. Det er anden gang, vi kører puljen, og man må sige, at rigtig mange danskere stadig enormt gerne vil gøre deres småby levende og attraktiv” siger Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Nordea-fonden.

Udelivet skal styrkes
En af de helt store tendenser blandt ansøgningerne er ønsket om at skabe udendørs fællesrum. Alt fra aktivitetsområder, udendørs mødesteder, legepladser til oprustning af det lokale friluftsliv og fritidsinteresser ses stærkt repræsenteret i ansøgningsfeltet. 

Puljen er lukket, men det er stadig andre muligheder 
Her bor vi puljen lukkede for ansøgninger den 23. september. Ansøgningerne til puljen er kommet ind fra hele landet, men særligt region Syddanmark og Midtjylland har markeret sig med henholdsvis 126 og 122 ansøgninger. 

I alt har Nordea-fonden sat 50 mio. kroner af til Her bor vi-puljen. Hvem der opnår støtte i denne ansøgningsrunde offentliggøres den 16. december 2021. 

Nåede du ikke at søge puljen, eller er ønsket netop opstået, så er muligheden stadig til stede. Du kan søge om støtte fra en af Nordea-fonden andre puljer – læs mere om dine muligheder på nordeafonden.dk.


De 86 ansøgninger i Region Nordjylland fordelt på kommuner
Hjørring Kommune 9
Brønderslev Kommune 0
Frederikshavn Kommune 6
Jammerbugt Kommune 12
Læsø Kommune 0
Mariagerfjord Kommune 9
Morsø Kommune 7
Rebild Kommune 9
Thisted Kommune 10
Vesthimmerlands Kommune 7
Aalborg Kommune 17