S.E.P. Nord skal repræsentere Jammerbugten i bæredygtighedskonkurrence

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Når der til maj som et led i den regionale innovationskonkurrence Tag Fat skal findes en nordjysk mester i innovation, så er det den socialøkonomiske virksomhed S.E.P. NORD i Pandrup, der skal forsvare Jammerbugt Kommunes farver.

S.E.P Nord er udvalgt af et dommerpanel bestående af borgmester Mogens Christen Gade, erhvervschef Line Thellufsen og 3 øvrige medarbejdere i Vækst Jammerbugt samt Stinne Prisak og Ole Madsen fra Erhvervshus Nordjyllands Tag Fat Sekretariat.


Udvælgelsen af S.E.P NORD
Kerneydelsen i S.E.P. NORD er pædagogiske ydelser, pakkeri, montageopgaver og ejendomsservice, som tilbydes borgere med særlige behov langt fra arbejdsmarkedet. S.E.P NORD er blandt andet kåret til Jammerbugtens Tag Fat vinder for deres arbejde for at opfylde FN´s Verdensmål nr. 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst.

Et helt centralt punkt i virksomhedens strategi er desuden en mission om at opfylde FN´s Verdensmål nr. 12 om bæredygtigt forbrug og produktionsformer, hvilket også er lagt til grund for dommerpanelets udvælgelse.

Virksomheden arbejder med helt konkrete tiltag og udvikler og producerer blandt andet bæredygtige produkter, herunder net, skjorter og forklæder. Denne cirkulære tilgang sparer både energi og ressourcer i tekstilindustrien og bidrager til reduktion af energiforbrug og plastikaffald. Virksomheden genanvender desuden træ til produkter, som anvendes i eget værksted hvorigennem der bidrages til mindre ressource og energiforbrug inden for ansvarlig produktion og forbrug. 


Ni Jammerbugt-virksomheder deltog i konkurrencen
Blandt de sidste tre nominerede var også Feriecenter Slettestrand og Future Rooms, som på hver deres vis arbejder med bæredygtige indsatser og grønne tiltag.

I alt har 9 virksomheder fra Jammerbugten deltaget i Tag Fat konkurrencen og udover de tre nominerede virksomheder var dette Blokhus Salt, Golding Byg, Natures Help, Ren Velkomst, Thorup Strand Fiskehus og Vester Thorup Højskole.

Tag Fat 2020 afsluttes på fornem vis med et stort finaleshow hos Råt&Godt i Aalborg hvor den regionale vinder kåres.

Fakta om Tag Fat
Tag Fat sætter i år spot på den grønne dagsorden fordi vi alle sammen er nødt til at handle nu – som samfund, som borger og som virksomhed.

Alle virksomheder har mulighed for at tænke bæredygtigt og forvandle en traditionel lineær økonomi, hvor vi køber og smider væk, til en cirkulær økonomi, hvor vi køber og genbruger.

Tag Fat er et middel til at sætte fokus på den grønne dagsorden i Nordjylland og samtidig gøre begreberne mere konkrete og virkelighedsnære overfor virksomhederne.


Kilde: Vækst Jammerbugt