DBU til fodboldglade danskere: Bliv væk fra fodboldbanerne

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Mange danske fodboldklubber oplever, at beboere i lokalområdet benytter deres baner til at forsamle sig og spille bold i denne svære tid. For at bakke op om myndighedernes indsats og mindske coronasmitten opfordrer DBU nu alle fodboldglade danskere til at blive væk fra fodboldbanerne.

– Under normale omstændigheder ville vi være de første til at bifalde, at danskerne spiller så meget fodbold sammen som overhovedet muligt, men i denne situation er det helt anderledes, udtaler Lars Albæk, formand for DBU Bredde, til DBU’s hjemmeside.


– På baggrund af statsministerens seneste påbud og opfordringer på pressemødet tirsdag aften, vil vi på det kraftigste opfordre alle til at blive væk fra fodboldbanerne i denne tid og også, at forældre tager ansvar for, at deres børn gør det samme.

Denne udmelding er en klar appel til den enkelte.

– Fodboldklubberne og de frivillige ledere kan og skal dog ikke pålægges at sikre, at påbuddene overholdes. Det er i sidste ende politiets ansvar, men som repræsentanter for det organiserede Fodbolddanmark vil vi stærkt opfordre danskerne til at lytte til myndighederne og ikke forsamle sig – heller ikke selvom det er udenfor, udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU.