Grænselukning kan få store økonomiske konsekvenser for sommerhusudlejerne

Arkivfoto
Print Friendly, PDF & Email

Det kan blive rigtig dyrt for sommerhusudlejerne, at regeringen har besluttet at lukke grænserne i bekæmpelsen af coronavirus. Således kan eksempelvis hverken tyskerne eller nordmændene ikke få lov at passere grænsen før efter påske.

– Det har den helt klare konsekvens, at vi ikke får nogen gæster fra udlandet, og dem skulle vi have haft mange af, siger Per Dam, direktør hos Sol og Strand Feriehusudlejning, til DR.


– Vi kan så håbe, at der måske er nogle danske familier, der siger, at de i den her tid vil tage en tur i sommerhus og nyde det.

Lunkningen af grænserne vil få en kæmpe betydning for det danske turismeerhverv, mener han.

– Vi håber selvfølgelig på, at det også er noget af det, man vil tage hensyn til fra myndighedernes side, for det handler jo om arbejdspladser og folks liv. Og på et tidspunkt håber vi jo på, at alt der her falder til ro, og at smitten bliver inddæmmet, og så er der jo også et liv, der skal fungere bagefter, siger Per Dam.

Også borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V) er bekymret.

– Det kan få stor betydning for kommunens økonomi. Når turismen fylder cirka 18 procent af samfundsøkonomien i Jammerbugt Kommune, så er vi afhængige af turismen, siger Mogens Gade til DR.

Går glip af omsætning på over en miliard
Ifølge Carlos Villaro Lassen, der er direktør hos Ferieudlejernes brancheforening, som repræsenterer udlejningsbureauer med over 40.000 sommerhuse til udlejning, vil lukningen af grænsen få den konsekvens, at tyske feriegæster må afbestille 1,4 millioner udenlandske overnatninger i feriehuse frem mod midten af april.

– Det er fuldstændig urimeligt at give os så kort varsel og at lægge så stor byrde på dansk kystturisme, siger Carlos Villaro Lassen ifølge DR til Ritzau.

– Alene på den korte bane er der 1.200 job i dansk kystturisme, der er sat en streg over, og Danmark går glip af en omsætning den næste måned på over en milliard kroner, siger direktøren.