5 gode tips til at gøre sommerhuset helt klar til udlejningssæsonen

Arkivfoto
Print Friendly, PDF & Email

Højsæsonen for sommerhusudlejning står for døren, og med ganske få tiltag kan du sørge for, at dit sommerhus står knivskarpt til sæsonens første gæster.

Sommerhusferie i Danmark er meget populært, og snart går højsæsonen for alvor i gang. I 2019 er der i øvrigt indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud. Det forventes at sætte yderligere skub i sommerhusudlejningen, og derfor følger her en miniguide til klargøring af sommerhuset forud for højsæsonen.

1. Reparer de små ting

Førstehåndsindtrykket af sommerhuset har stor betydning for, om lejerne får en god ferie. Det er derfor vigtigt, at dine lejere ikke ser småting, som trænger til at blive repareret, som det første. Fat hammeren og få styr på eventuelle sømhoveder, der stikker op af gulvet, så der ikke sker uheld for hverken børne- eller voksenfødder. Grib penslen og mal de lister, som trænger, og få styr på de løse brædder på terrassen. Det er alt sammen med til at sikre, at lejerne har lyst til at vende tilbage en anden gang.

2. Gennemgå inventaret i køkkenet

Der bør være nok service til alle overnattende i sommerhuset – og også gerne to sæt til hver, så man ikke skal tænke på opvasken flere gange om dagen. Det er desuden afgørende, at køkkenet indeholder både gryder, pander, skarpe knive og øvrige nødvendige køkkenredskaber til madlavning. Derudover kan du kan med fordel sørge for basale ting som salt og peber, bagepapir, kaffefiltre og opvaskemiddel, hvis du vil være ekstra god ved dine gæster.

3. Sørg for underholdning til regnvejrsdage

Den danske sommer er kendt for sine regnvejrsdage, og derfor er det godt at have underholdning klar til husets lejere. Brætspil kan samle mennesker på tværs af alder og køn og er derfor godt at implementere i sommerhusets sortimentet. Hav for eksempel Tegn & Gæt og Bezzerwisser stående, så hele familien kan være med.

4. Tjek internetforbindelsen

Selvom mange forbinder sommerhuset med et offline fristed, er der flere gode grunde til, at det er vigtigt med en stabil og hurtig internetforbindelse. Rigtig mange sætter pris på at kunne slappe af til en god film, når de er på ferie. Samtidig er internettet blevet så stor en del af livet for os alle, at det simpelthen er et krav for mange lejere, at de kan være online i sommerhuset. Hvis dit sommerhus ikke allerede har en fornuftig internetforbindelse, kan det altså være en opgradering med stor betydning for udlejningen.

5. Lav en guide til nærområdet

Danske sommerhuse lejes ofte af både udenlandske og danske turister, så der er stor sandsynlighed for, at de ikke kender hverken byen eller området omkring dit feriehus. Derfor kan du med fordel lave en lille guide, hvor man let kan få overblikket over alt fra de bedste spisesteder i området og særlige arrangementer til den bedste isbod og indkøbsmuligheder. Det vil uden tvivl blive værdsat af feriegæsterne.