Naboklage om høj musik – politiet tilkaldt

Foto: Rigspolitiet
Print Friendly, PDF & Email

Naboklage om høj musik – politiet tilkaldt

I de tidlige morgentimer torsdag blev en borger nødt til at tilkalde politiet på grund af støj fra en nabo. Ifølge Nordjyllands Politis døgnrapport var situationen en klassisk konflikt mellem naboer, hvor den ene parts festligheder blev til gene for den anden.

Kort efter midnat modtog politiet opkaldet fra en borger, der klagede over høj musik, der strømmede ud fra naboen. Borgeren forsøgte først selv at løse situationen ved at bede naboen om at dæmpe sig, men da dette ikke havde den ønskede effekt, blev politiet involveret.

Vagtcentralen instruerede borgeren i at ringe tilbage, hvis naboen ikke reagerede på endnu en henvendelse. Det lykkedes dog ikke for borgeren, og derfor rykkede en patrulje ud for at tackle støjproblemet.

Det viste sig, at musikken var så høj, at naboen slet ikke opdagede, at politiet bankede på døren før anden gang. Efter at have fået opmærksomheden bad politiet høfligt naboen om at dæmpe lydstyrken, hvilket han heldigvis var villig til at gøre.

Selvom det kan være fristende at feste og nyde musik til sent ud på natten, er det afgørende at huske, at ens handlinger kan påvirke andre i ens omgivelser. Konflikter som denne kan undgås gennem kommunikation og respekt for andres ret til ro og fred.

Politiet kommer med følgende opfordring:

  • Vis hensyn, når du fester eller bare hører høj musik. Skru ned, særligt i de sene aftentimer og ud på natten (det er også god karma; næste gang er det måske dig, der gerne vil sove, mens andre larmer).
  • Er du plaget af høj musik, så tag kontakt til de festende og bed dem venligt om at skrue ned. De fleste er flinke og har måske ikke lige tænkt sig om i ”festens hede”.
  • Har du ikke held med at få skruet ned, kan du ringe til os på tlf. 114 og anmelde musik til ulempe. Så får vi dæmpet festen.