Folkeuniversitet Jammerbugt: De første sommerhuse

Line Vestergaard Knudsen fortæller om de første sommerhuse i Ingstrup Bogby
Print Friendly, PDF & Email

Folkeuniversitet Jammerbugt: De første sommerhuse

Folkeuniversitet Jammerbugt står bag seks foredrag i foråret 2024. Denne sæson byder på forskelligartede foredrag og fælles for alle foredrag er, at de er på et fagligt højt og seriøst niveau. Foredragene er arrangeret af den lokale Folkeuniversitetskomité i fællesskab med lokale kulturaktører. Programmet er sammensat, så det tilgodeser forskellige interessefelter. Et af de seks foredrag er:

De første sommerhuse

I dag har vi 230.000 sommerhuse i Danmark, og kun få andre lande, fx Finland og Norge, kan prale af at have flere fritids- eller sommerhuse per indbygger. Hvordan gik det til at sommerhuslivet blev så bredt et fænomen i Danmark? Hvilke behov har sommerhuse dækket gennem tiderne? Og hvilke bekymringer har de vakt?

De danske sommerhuse og sommerhuslivet giver os historier om både det frie livs steder, kernefamiliens forbrug, mobilitet og værdier, samt om opdagelse og værdsættelse af kystområdernes herligheder. Med udgangspunkt i sin bog ”De første sommerhuse” fortæller Line Vestergaard Knudsen om den danske sommerhuskultur fra anden halvdel af 1800-tallet og helt frem til i dag. 

Underviser: Line Vestergaard Knudsen, lektor, Aalborg Universitet.

Tid: Torsdag 14. marts kl. 19.00 – 21.00.

Sted: Ingstrup Bogby, Hovedgaden 46, 9480 Løkken.

Pris: 60 kr. for foredrag. Der kan tilkøbes forfriskninger.

Arrangementet afvikles i samarbejde med Ingstrup Bogby.

Læse mere om Folkeuniversitet Jammerbugt og de enkelte foredrag her: Folkeuniversitet Jammerbugt – Jammerbugt Kommune

Køb billetter her: Folkeuniversitet Jammerbugt | Jammerbugt Kommune