Victors vidunderlige Pokémon-samling udstilles i Hune

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Victors vidunderlige Pokémon-samling udstilles i Hune

Særudstilling på Museum for Papirkunst d. 7. oktober – 28. oktober, 2023 “En vidunderlig og værdifuld samling af Pokémonkort” Udstillingsperiode: 07.10.23-28.10.23

Pokémon-kort er både et samleobjekt og et spil, der har udviklet sig, og samlet folk i alle aldre igennem de sidste næsten 30 år. Der var originalt 190 Pokémon, men i dag er der over 900.

Udstillingen “Victors Vidunderlige Pokémon-samling” viser nogle af de mest eftertragtede og værdifulde kort – i alt 58 kort er udstillet.

Til udstillingen er der aktiviteter som “Klip dig selv som Pokémon”, hvor man skal klippe sine styrker og begrænsninger. Dette forbinder sjov, kreativitet og selverkendelse – begrænsninger og styrker.

Victor Vejle. Foto: Privat

Om samleren – Victor Vejle (f. 1994)

Victor har haft et unikt, specielt og unormalt liv – meget lig hans samling. Victor er uddannet på Royal Danish Academy of Fine Arts, hvor han fik en BFA. Herudover han uddannet sig i scenekunst i København, gået på kunsthøjskolen i Ærø og har en bachelor i Social Education.

Derudover har Victor selv været med i flere optrædener, blandt andet “Historien om en Perle” på Karen Blixen Museum og flere med teatergruppen SIGNA.

Victor fik komplikationer fra fødslen, der medførte, at han fik celebral parese. På grund af sit Handicap er Victor vokset op med lammelser i sin ene arm og sit ene ben. Victor siger selv, at hans handikap, interesse i at samle, og lyst til at skabe kunst, hænger sammen.

Om udstillingen

Kunstner Victor Vejle har samlet kortene gennem mange år – men samlingen er endnu ikke komplet, og Victor arbejder ihærdigt på at skaffe flere kort.

Samlingen, som nu er stor, værdifuld og speciel, kan Victor spejle sig i. Ikke alle kort er perfekte eller i god stand, men det er netop det, der gør dem helt særlige i Victors øjne. Nogle kort er bøjede, andre er skæve og nogle er tegnet på, men det forringer ikke værdien ifølge Victor – det tilføjer kun værdi.

Pokémonkortene i denne udstilling er dog de fineste i Victors samling. Udstillingen er støttet af: Ole Kirks Fond.

LÆS OGSÅ: Bilist vinket ind på Toftegårdsvej