4 tips til at vedligeholde din bil

Arkivbillede

Mange danskeres hverdage er afhængige af, at deres bil fungerer og er i god stand. Ikke nok med at det er tidskrævende og bøvlet at køre bilen på værkstedet, så koster det også mange penge. Hvis man ikke passer ordentligt på sin bil, ender man efterhånden med at bruge mange unødvendige penge på at få bilen fikset på værkstedet.

Ud over at investere i en god bil, er der faktisk også en masse man selv kan gøre for at vedligeholde bilen – og for at slippe for at køre på værkstedet hver anden måned.

-- annonce ---

Husk at pleje dine bremser

Det første, og måske også det mest vigtige, tip vi har i ærmet er at huske at få tjekket og smurt dine bremser. En god tommelfingerregel kan være at få smurt bremserne når du skifter fra sommer til vinterdæk og omvendt. Ved at smøre bremserne regelmæssigt kan du forebygge slid og forlænge dine bremsers levetid. Derudover er det også vigtigt at du beder dit værksted om at servicere dine bremser, så du kan blive gjort opmærksom på eventuelle problemer eller slid og hurtigt komme problemet til livs frem for at køre rundt med bremser, der ikke fungerer optimalt.

Hold bilen ren

Og nu til det næste og måske mest undervurderede tip: hold bilen ren! Det kan være til stor fordel, at man selv sørger for at huske at holde sin bil ren. Ikke nok med, at en ren bil bidrager til et sundere indeklima i bilen, så kan du også spare penge på en eventuel rengøring af din bil. Gummimåtter til bilen kan med fordel anvendes til dette formål. Bilmåtter samler nemlig snavs og støv, og kan nemt tages ud af bilen og rystes eller spules fri for snavs.

Tjek dine lygter

Det er både enormt farligt og ulovligt at køre rundt med billygter, der ikke fungerer. Heldigvis kan du selv tjekke, om alle lygterne i din bil fungerer. Vi anbefaler derfor, at du regelmæssigt husker at holde øje med dem. Et godt tip er at tjekke, når din bil er parkeret i mørket foran en butiksrude eller en hvilken som helst anden rude. 

Sørg for at dit klimaanlæg virker

Lige som med din bils bremser er det også vigtigt at pleje dit klimaanlæg eller A/C. Det er en god idé også at bede dit værksted om at servicere dit klimaanlæg, når du får skiftet vinter eller sommerdæk – men vi har selvfølgelig også nogle tips til hvad du selv kan gøre. Egentlig er det meget nemt: hold kondensatorerne rene og motionér anlægget ved at bruge det regelmæssigt i over 10 minutter ad gangen for at ’holde det i gang’. Så er du godt kørende!