Brovst Apotek tester hørelsen i Jammerbugt
Brovst Apotek inviterer til ”Høretestdag”, hvor du kan få testet, om du er en af de cirka 800.000 danskere, der har et høretab.
Det skønnes, at hver anden dansker over 75 år har høreproblemer, og blandt andre de kan få gratis hjælp på Høretestdag tirsdag den 1. august. Det vil være muligt at få en vejledende høretest og tale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp.
– Vi er meget glade for, at apoteket bakker op om at sætte fokus på høreproblemer. Mange glemmer det regelmæssige tjek og kender ikke til de gode muligheder, der er for behandling, fortæller Peter Georg Hansen, eventchef hos Din Hørespecialist.
Som noget nyt kan du også høre om samarbejdet med Alzheimerforeningen og den nyeste viden, der peger på sammenhæng mellem nedsat hørelse og demens.
Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Tirsdag den 1. august på Brovst Apotek kl. 9.00-13.00.
Tabuer afholder os fra at gøre noget ved nedsat hørelse
Isolation, ensomhed og depression. Nedsat hørelse øger risikoen for flere store personlige udfordringer. Selvom mere end 800.000 danskere lider af høretab, afholder tabuer mange fra at gøre noget ved problemet.
Trods store personlige konsekvenser forbundet med ubehandlet høretab lader mange danskere med nedsat hørelse stå til fremfor at gøre noget for at komme problemet til livs. Det kan ifølge Høreforeningen resultere i forskellige konsekvenser som for eksempel, at man trækker sig fra større forsamlinger og dermed bliver mere isoleret og ensom, ligesom det øger risikoen for depressioner og angstlidelser.
– Vi ved, at der i gennemsnit går tre år, fra man bliver opmærksom på, man har et høretab, til man får gjort noget ved det. Når man tænker på de konsekvenser, der følger med nedsat hørelse, og i høj grad kan forringe livskvaliteten, er det virkelig ærgerligt, at der er så mange, der lader stå til – især fordi det er så let at gøre noget ved, siger Majbritt Garbul Tobberup, der er landsformand for Høreforeningen.
Dårlig hørelse er stadig tabubelagt
På trods af, at høretab i langt de fleste tilfælde er let at behandle, er det samtidig noget, som mange har svært ved at acceptere.
– Selvom nedsat hørelse er en helt naturlig udvikling, når man bliver ældre, er det stadig tabubelagt. Det er et usynligt handicap, som er svært for nogle at acceptere – man er blev defekt og gammel. Der ligger en kæmpe barriere i erkendelsen, siger Majbritt Garbul Tobberup og understreger:
– Det er vores evne til at kommunikere, der er i spil. Man bruger enormt meget unødvendig energi, hvis hørelsen er dårlig, så jeg kan kun opfordre til, at man får den tjekket.