Fra himmel til strand: Verdenseliten springer ud over Blokhus

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Fra himmel til strand: Verdenseliten springer ud over Blokhus

Det er Verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring, når der er Blokhus-Open i weekenden 16. til 18. juni.

Med deltagere fra Schweiz, USA, Tyskland, Bosnien, Lithaun, Portugal, Sverige, Polen og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen venter der publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Det bedste sted at springe

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisions spring, Torben Glud, der sammen med, Foreningen Blokhus Open samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret Verdenseliten til Vesterhavet.

– Blokhus Strand er Verdens bedste sted at springe, her er helt perfekte vindforhold, hvis vinden kommer ude fra havet. Ved den første konkurrence i 2019 blev her også sat både en dansk, en svensk samt en nordisk rekord, fortæller Torben Glud, der med opvækst i Kaas-Pandrup kender området og vindforholdene særdeles godt.

Arkivbillede

Præcise spring

I øjeblikket er der tilmeldt fem hold i speed præcision og 6 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt samt i hold.

Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.

Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske score plade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.

– Hvis man lander uden for pladen får man max. scoren 16 cm, og det handler selvfølgelig om at få så lav en score som  muligt, forklarer Torben Glud.

Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

I år bruges der helikopter

Grundet problemer med at sandet blev for løst til de små fly sidste år, har vi i år besluttet at bruge helikopter. Dette er en væsentlig dyrere løsning, men en nødvendighed, hvis vi ikke vil risikere at stå i samme situation som forrige år, hvor vi spildte 2 halve dage med super vejr, på at lede efter et brugbart sted til start og landingsbane for vores fly. Vi har springere som kommer langvejs fra for at deltage og dem må vi for alt i verden ikke skuffe.

Fra morgen til solnedgang

Konkurrencen finder sted lige ved nedkørslen til Blokhus Strand, og helikopteren letter og lander cirka 400 meter syd fra nedkørslen.

Allerede fra torsdag d. 15. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 16. juni kl. 08.00 med åbningstale af formand for Kultur-, Fritids- og Landdistrikstudvalget Helle Bak Andreasen  og efterfølgende er der faldskærmsspring frem til solnedgang.

Lørdag startes der igen om morgenen og frem til solnedgang, mens konkurrencen slutter senest søndag kl. 18.00 med præmieoverrækkelse.

Vejrudsigten er i øjeblikket helt fenomenal og hvis den holder, kan konkurrencen allerede være gennemført fredag aften.

Jason Watt deltager også

Den Danske racerkører lander på stranden lørdag d. 17/6 kl. 12.00 i en tandem faldskærm sammen med en erfaren springer. Springet er sponsoreret af COOLSHOP og COOLUNITE. Samtidig udlodder COOLSHOP og COOLUNITE et tandemspring på deres hjemmeside. Dette spring udføres i samme omgang som Jason Watt´s spring.