Elever i Jammerbugt Kommune blev klogere på sikkerhed på internettet

100 8. klasses elever i Jammerbugt Kommune fik oplæg om "hvem de giver deres oplysninger til på internettet". Foto: SSP Jammerbugt

Elever i Jammerbugt Kommune blev klogere på sikkerhed på internettet

100 elever fra 4 forskellige 8. klasser fra Brovst, Skovsgård, Jetsmark og Aabybro blev i går klogere på sikkerhed på internettet.

-- annonce ---

Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik kom på besøg for at fortælle om algoritmer og data på sociale medier.

– Formand for Børne/Familieudvalget i Jammerbugt Susanne Møller Jensen åbnede dagen med et super god præsentation om, hvorfor det er vigtigt for os, at tænke over hvad vores oplysninger bliver brugt til, fortæller SSP Jammerbugt og fortsætter:

Foto: SSP Jammerbugt

– Algoritmer er nemlig super skarpe til at vide alt muligt om os, og designe lige præcis det indhold på sociale medier der kan passe til os.

– CEO for NETFLIX, Reed Hastings, har faktisk udtalt at deres (NETFLIX) største konkurrent er vores søvn, og derfor er vi nødt til at vide mere om hvad det er algoritmerne kan, og hvordan de høster vores data til at sælge.

– Vi havde super gode oplæg og spændende workshops, der skulle gøre os klogere på hvorfor vi bliver præsenteret for bestemt indhold på vores sociale platforme.

LÆS OGSÅ: Politiet patruljerer på sociale medier

– Tusind tak til skolerne, eleverne og vores skønne oplægsholdere for en super god dag med gode oplæg og spændende workshops, hvor både elever og medarbejdere lærte rigtig meget om, hvorfor vi bliver præsenteret for bestemt indhold på sociale medier, hvordan vi kan håndtere algoritmer, og hvordan vi kan passe på vores oplysninger, slutter SSP Jammerbugt.

Jammerbugt Kommune er – sammen med kun to andre kommuner – en del af dette tilbud, som er kommet i stand i samarbejde med SSP Jammerbugt.

Tilbuddet skal bruges til at gøre elever og voksne klogere – og til at udvikle undervisningsmateriale til alle børn og unge landet over.

LÆS OGSÅ: De Gratis Fritrækkere kan hjælpe hvis du kører fast på stranden