Andreasen og Hem: Ildsjæle ER Jammerbugtens DNA

Christian Hem(V), Medlem af Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget og Helle Bak Andreasen(V), Formand for Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget Foto: jammerbugt.venstre.dk

Af Helle Bak Andreasen(V), Formand for Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget og Christian Hem(V), Medlem af Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget  

Ildsjæle ER Jammerbugtens DNA

På kommunalbestyrelsesmødet forleden havde en af vores kolleger brugt sin ret til at få ikke mindre end 20 ansøgninger, som normalt afgøres i Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget, behandlet i Kommunalbestyrelsen – ganske uhørt og første gang nogensinde i Jammerbugt Kommunes efterhånden lange historie. 20 ansøgninger fra vores aktive ildsjæle rundt omkring i hele kommunen. Et tilskud der samlet lød på 580.000,00 kr.  og hvor vores aktive medborgere selv vil finde 4.716.000,00 kr. for at realisere initiativerne. En kæmpe medfinansiering udefra – et stort skulderklap for det til vores engagerede ildsjæle.

-- annonce ---

Og hvad endte det så med?

Konservative, Borgerlisten og løsgængeren John Bjerg stemte imod alle disse ansøgninger med argumentet om, at man vil styrke kommunekassen med alle de midler der i år er afsat til gode projekter.1.247.000 kr. –  vel at mærke 0,47 promille af vores samlede kommunale budget. Vi har særdeles stor respekt for at styrke kommunekassen. Det har vi faktisk selv medvirket kraftigt til,  i det nyligt overståede budgettjek hvor et flertal – igen udenom de ovennævnte tre partier – har fundet besparelser og omlægninger for ca. 45 millioner kr. –  hvilket var en nødvendighed. Det spøjse er dog, at hverken Konservative, Borgerlisten eller John Bjerg nævnte disse midler med et eneste ord under forhandlingerne og derfor kan det undre at man kommer med det nu – lang tid efter vores omfattende forhandlinger om at bringe kommunens budget i balance. Eller kan det?

Populisme er et træls ord at bruge i politik, men i den her henseende er det faktisk svært at finde et andet ord, for den måde hvorpå de tre partier har ageret. De giver alle udtryk for, at ville vores frivillige – man handler bare ikke efter det! Politik er trods alt mere end tomme ord! Man vil sætte vores aktive frivillige på ”stand by” i et år – i vores optik er det ikke ordentlighed – og man skal huske det gamle ordsprog, at for at tænde andre skal man selv brænde – og det gør vi i Venstre – vi vil ikke slukke ilden hos ildsjælene – tværtimod.

Vi mener, at de midler gør en kæmpe forskel overalt i kommunen – og det både for børn, unge og ældre. Det er nemlig ansøgninger der sætter fokus på bla. fællesskaber, på fritidslivet, på faciliteter så man kan samles. Kort sagt en investering der gør en mærkbar forskel –  ja det ER Jammerbugtens DNA at bakke op om det frivillige liv – ikke bare med ord – men også med penge.

I Venstres verden, er det ordentlighed at anerkende og respektere det store frivillige og mangfoldige arbejde der pågår overalt i vores kommune – det vil også i fremtiden være vores mærkesag.

LÆS OGSÅ: NT på besøgsrunde i Jammerbugt

1 KOMMENTAR

  1. Jeg mener at vi lever I et demokratisk samfund,
    Så de,har selvfølgelig ret til der de gjorde
    Uanset om i kan lide det , eller ej
    Således fungerer demokrati

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn