Alle unge fortjener at blive fejret på deres konfirmationsdag – men ikke alle har råd

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Alle unge fortjener at blive fejret på deres konfirmationsdag, men ikke alle har råd

Børnesagens Fællesråd har lavet et særligt konfirmationsstipendie til enlige forsørgere, der ikke har økonomi til at holde en konfirmationsfest for deres børn.

Ansøgningsfristen er 1. marts kl. 12 og der kan søges her: https://form.jotform.com/230173665576361

Hvem kan få glæde af et konfirmationsstipendie?

Hvis du er eneforsørger (altså uden samboende kæreste, ægtefælle og lignende) kan du søge et stipendie hos Børnesagens Fællesråd, som støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

Midlerne til konfirmationsstipendierne kommer primært fra indsamling i folkekirken, og Børnesagens Fællesråd kan derfor ikke yde støtte til nonfirmationer.

Hvad består et konfirmationsstipendie af?

Et konfirmationsstipendie udgør et kontant beløb. Konfirmationsstipendiet udbetales af Børnesagens Fællesråd skattefrit.

Tilknyttet rådgivning

Børnesagens Fællesråd har valgt, at eneforsørgere, der modtager konfirmationsstipendier efterfølgende bliver henvist til rådgivning. På den måde kan vi både hjælpe familierne med en god konfirmationsfest, men også hjælpe dem med at få løst de bagvedliggende sociale problemer, der oftest ligger bag behovet for økonomisk hjælp.

Rådgivningen kan varetages af en række af Børnesagens Fællesråds medlemsorganisationer fx KFUM’s Sociale Arbejde, Mødrehjælpen, Home-Start og BROEN Danmark.

Rådgivningen kan også varetages af Børnesagens frivillige socialrådgiver.

LÆS OGSÅ: Otte designer-spisebordsstole stjålet ved Blokhus