3 fordele ved at leje dit sommerhus ud

De nordjyske sommerhuse vokser i kvadratmeter
Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Står dit sommerhus tomt i flere uger om året, kan du med fordel overveje at leje huset ud. Der er nemlig mange goder ved at stille sommerhuset til rådighed for udlejningsmarkedet, som blandt andet kan gavne både dit sommerhus og din pengepung.

Får du ikke brugt sommerhuset helt lige så meget, som du havde forestillet dig? Så kan du med fordel leje det ud. Udlejning kan nemlig gavne dit sommerhus betydeligt og samtidig give dig et økonomisk overskud.


Ifølge DanCenter, som er en af landets førende sommerhusudlejere, er der særligt tre fordele man kan få glæde af, hvis man stiller sommerhuset til rådighed for udlejningsmarkedet.

1. Tjen penge på udlejning

Et sommerhus kan være en dyr fornøjelse – særligt hvis huset står tomt i store dele af året. Men ved at leje dit sommerhus ud gennem et udlejningsbureau, når du ikke selv bruger det, kan du holde udgifterne nede. De seneste år er bundfradraget nemlig gradvist blevet hævet som følge af stigende efterspørgsel på ferie i de danske sommerhuse. I 2020 blev bundfradraget desuden ekstraordinært hævet på grund af corona, således de første 60.000 kr. i lejeindtægter var skattefrie for sommerhusejerne ved udlejning gennem et bureau. I 2021 er bundfradraget indtil videre sat til 42.700 kr.

Udlejer man selv sit sommerhus uden om et bureau er bundfradraget i 2021 fastsat til 11.700 kr.

2. Du kan selv bruge sommerhuset

Selvom du stiller dit sommerhus til rådighed for udlejningsmarkedet, er du aldrig forpligtet til at leje huset ud hele året rundt. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at benytte huset selv.

– Det er dit sommerhus, så du skal selvfølgelig også have mulighed for selv at benytte det. De fleste udlejningsbureauer forventer kun, at man som minimum stiller sit sommerhus til rådighed i fire uger i højsæsonen, som følger skolernes sommerferie. Resten af året kan husejerne frit spærre huset til eget brug, fortæller Kim Holmsted, som er adm. direktør for DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

3. Dit hus bliver vedligeholdt

Ved at leje sommerhuset ud sikrer du, at huset forbliver i god stand. Gennem regelmæssig brug undgår du nemlig udfordringer som lugtende afløb og radiatorer, som ikke bliver ordentligt varme. Udlejer du dit sommerhus gennem et bureau, er der desuden altid nogle til at hjælpe, hvis der opstår problemer under udlejningen. Det giver dig masser af frihed, da du således ikke selv behøver stå til rådighed.

– De fleste af landets udlejningsbureauer har lokalkontorer på tværs af hele landet, som står til rådighed ved eventuelle udfordringer under hele opholdet. Medarbejderne sørger desuden for alt praktisk såsom nøgleudlevering, tjek mellem hver booking og professionel rengøring, som er nogle af de tidsrøvere, vi oplever, der kan afholde sommerhusejerne fra at leje ud, lyder det fra Kim Holmsted.

Netop disse fordele kan Katja Annebeth Bremer nikke genkendende til. Hun har nemlig udlejet sit sommerhus gennem et bureau i flere år:

– Det er så nemt og trygt at udleje sit sommerhus gennem et bureau. Lokalkontoret ordner alt og yder virkelig personlig service. De tjekker huset før og efter gæsternes besøg. De skifter pærer og vander potteplanter. Hvis noget er i stykker, kontakter de mig og spørger, om de skal ordne det. Jeg føler, at de passer på mit hus, slutter Katja Annebeth Bremer.