Jul på Museum for Papirkunst i Hune

Foto: Museum for Papirkunst

Jul på Museum for Papirkunst i Hune

I samarbejde med Julemærkefonden har Museum for Papirkunst den store glæde at vise et spændende og minderigt udvalg af Danmarks dejligste julemærker gennem tiderne – og selvfølgelig Julemærket anno 2022. 

-- annonce ---

Museet inviterer i julemåneden ligeledes til en række arrangementer til glæde for både store og små.

Ingen jul uden Julemærket  

Dato: 22. november 2022 – 22. januar 2023

I Ingen jul uden Julemærket vises et lille stykke Danmarkshistorie i form af de kendte, folkekære Julemærker, som i generationer har spillet en lille – men vigtig – rolle i danskernes juletraditioner, når julekort og -breve skulle sendes ud. I samarbejde med Julemærkefonden skaber vi en udstilling, der vækker minder og fortæller den fascinerede historie om den store forskel, Julemærket har gjort for utallige mennesker gennem mere end 100 år. 

Ingen jul uden Julemærket præsenterer et udvalg af de mere end 118 eksisterede Julemærker, som er udlånt af Julemærkefonden. Udstillingen indeholder også H.M. Dronning Margrethes originale skitser af de 3 smukke Julemærker, hun har skabt, og glimt fra Julemærkeforeningens lange historie med genstande som fotos, historiske notater og regnskaber. 

Man kan selvfølgelig købe årets Julemærke på Museum for Papirkunst og herved støtte Julemærkefondens gode formål. 

En julehilsen med hjertet – julemærket 2022

Skal vi flette vore julehjerter sammen?

 I forbindelse med udstillingen inviterer Museum for Papirkunst til en række arrangementer, der fejrer julens komme. Som altid er der fra tirsdag til lørdag åbent i museets kreative værksted, hvor der er rig mulighed for at lave årets julegaver eller skrive julekort til ens kære. 

1. søndag i advent kl. 15-17 inviterer museet i samarbejde med Hune-Blokhus Borgerforening til juletræstænding, hvor vi traditionen tro vil tænde byens juletræ udenfor museet. Til juletræstændingen vil der blive serveret æbleskiver og dampende frisk kaffe til fremmødte. 

Museum for Papirkunst ønsker alle en rigtig glædelig jul!

Du finder Museum for Papirkunst på Ilsigvej 2, Hune, 9492 Blokhus.