’Hænderne Op’: 900 unge var på uddannelsesmesse og på besøg i Jammerbugtske virksomheder

Arkivbillede fra Hænderne op i 2022 Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

’Hænderne Op’: 900 unge var på uddannelsesmesse og på besøg i Jammerbugtske virksomheder

Mere end 900 unge og lærere fra Jammerbugt Kommune har været på virksomhedsbesøg og på uddannelsesmesse for at blive klogere på mulighederne inden for faglærte fag.

Det summede torsdag 3. november af energi og spørgelyst, da mere end 900 8.-10. klasseelever, elever fra FGU Nordvest, lærere samt unge fra Ungeenheden deltog i Jammerbugt Kommunes arrangement ’Hænderne Op’. Arrangementet bød på virksomhedsbesøg for at få syn for sagen i forhold til, hvad erhvervsrettede uddannelser rent praktisk kan udmønte sig i. På virksomhedsbesøgene mødte eleverne både lærlinge og medarbejdere, der fortalte om arbejdsopgaverne og hverdagen som faglært.

Dagen bød samtidig på uddannelsesmesse i Brovst Sport- og Kulturcenter, hvor eleverne havde mulighed for at spørge ind til de jobmuligheder, der gemmer sig bag forskellige uddannelser. Her stod 13 uddannelsesinstitutioner klar til at svare på elevernes spørgsmål.

Mangel på faglært arbejdskraft i en del virksomheder

Initiativet ’Hænderne Op’ startede i 2017 som et regionalt initiativ i regi af Business Region North. Jammerbugt Kommune har valgt at fortsætte med den årligt tilbagevendende aktivitet, der skal åbne de unges øjne for de mange spændende jobmuligheder, der åbner sig med en faglært uddannelse i rygsækken.

Formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Diane Aarestrup, håber, at arrangementet har været med til at inspirere flere af kommunens unge til at tage en erhvervsrettet uddannelse.

”Vi oplever jo i stigende grad, at mange af vores virksomheder har svært ved at rekruttere faglært arbejdskraft. Derfor er jeg glad for at se, at ’Hænderne Op’ har været succes, og jeg håber det kan være med til at tiltrække flere af vores unge til de faglige uddannelser. Der skal samtidig lyde en stor tak til de 38 virksomheder, som åbnede dørene for de unge. Sammen kan vi bedst gøre en indsats for at tiltrække flere unge til de faglige uddannelser”, lyder det fra Diane Aarestrup.

Bejstrup Maskinstation var en af de i alt 38 virksomheder, som havde slået dørene op for de lokale unge. Også her blev dagen vurderet til at være en udelt succes.

”Det er fjerde gang, vi på Bejstrup Maskinstation åbner dørene for kommunens ældste skoleklasser i forbindelse med ’Hænderne Op’, og i år har vi haft besøg af tre hold. Vi synes, det er vigtigt, at de unge ser, hvad de kan uddanne sig til lokalt, og så vil vi også gerne vise, hvad vi kan byde på. Hos os kan man uddanne sig til b.la. smed, landbrugsmaskinmekaniker, anlægsgartner og ikke mindst landmand inden for jordbrug. Vi kan se og høre på dagen, at nogle af de unge bliver nysgerrige, når de ser og hører om, hvad vi kan, og kan vi på den måde tænde en tanke og lyst til at uddanne sig hos os, er det bare rigtig fint,” udtaler indehaver Kim Kold.

Fælles for de virksomheder der tog imod eleverne er, at de har stået eller står over for at mangle kvalificeret, faglært arbejdskraft. ’Hænderne Op’ arrangeres for at inspirere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse og for samtidig at medvirke til at sikre virksomhederne i Jammerbugt Kommune kvalificeret arbejdskraft. Samarbejdet med virksomheder og uddannelsesinstitutioner er en central del af Jammerbugt Kommunes fokus på netop kvalificeret arbejdskraft.

Det var et stort logistisk set-up, da flere end 900 elever skulle på tre besøg hos 38 virksomheder og samtidig forbi en uddannelsesmesse. Og alt dette i løbet af en almindelig skoledag. Heldigvis gik alt som det skulle.

Foto: Jammerbugt Kommune