“if it isn’t broken don’t fix it”. Siger et ordsprog

Claus Rom (V)

 

Af Claus Rom (V) Limfjordsgade 67, Gjøl. 9440 Aabybro

-- annonce ---

“if it isn’t broken don’t fix it”. Siger et ordsprog.

Eller på dansk direkte oversat ”hvis den ikke er i stykker, så lad være med at reparere den”.

I Jammerbugt kommune går det godt, vi har en god økonomi og der opnås gode resultater med brede aftaler i kommunalbestyrelsen, godt ledet af Borgmester Mogens Gade, så der er ikke noget der ”er i stykker”.


Men selvfølgelig er der hele tiden plads til forbedringer, – alene på grund af tiden går hurtig, der kommer nye trends, der skabes nye behov og der opfindes nye løsnings muligheder.  

I Jammerbugt kommune har vi fulgt med tiden, selvfølgelig er det sådan at behovene opstår oftest først og løsningerne kommer efterfølgende. Det kan derfor opleves som kommunen er bagefter, men der er jo altid en reaktionstid og en økonomi der skal regnes med, og det er med de parametre i baghovedet man skal måle resultatet.

Nogle partier og spidskandidater råber på forandring her i valgkampen, og siger højt at de kan komme med nye tider. Men hvad er det de vil forandre, hvad er det der er i stykker?

Fra valgforbundet Konservative, Radikale, Kristendemokraterne og Lokallisten,

fyger det med påstande, – som fald i antal indbyggere, – lavt serviceniveau i forhold til landsgennemsnittet, – manglende borgerinddragelse, stor gæld og meget mere af samme skuffe. Det meste er udokumenteret og set i forkert kontekst. Vi skal f.eks. sammenligne os de kommuner der ligger omkring os og ikke alle andre steder i Danmark.

Valgforbundet siger også at ”nye kræfter” vil have bedre forudsætning for ændringer, det stiller godt nok store krav til Jørgen Ravn Christensen eller Merete Fuglsang. Det er nok sandsynligt, at det er blandt dem den nye Borgmester skal findes, jævnfør valgforbundets interne løfter til hinanden.

Nej – lad os komme tilbage til virkeligheden. Vi trænger ikke til store forandring i ledelsen af kommunen, og vi skal videre i Jammerbugt af den stabile og sikre vej, hvoraf vi er kommet hertil.

Men, – der er altid mulighed for forbedring og oftest lidt på alle områder. Jeg vil arbejde for, at vi i kommunen opnår en hurtigere reaktionstid på de nye behov der er opstår løbende, samtidig med at vi vedligeholder og ajourfører den nuværende drift. Nu kunne jeg godt remse velfærd, skole, tiltrækning af arbejdspladser osv. op, – men det gælder i princippet på alle områder. Det selvfølgelig klart, at f.eks. sundhed og pleje af borgere er vigtigere end at lappe huller i vejen.

Så det korte af det lange, – vi har ikke noget der lige ”skal fikses af nye kræfter”. Vi skal videre af den sikre stabile vej, med forbedringer og udvikling for øje. Det klares bedst med et aktivt Venstre og Mogens Gade som Borgmester.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn