106 børnefamilier har allerede søgt om julehjælp i Jammerbugt Kommune – og organisationen er kun halvvejs i ansøgningsrunden

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

106 børnefamilier har allerede søgt om julehjælp i Jammerbugt Kommune – og organisationen er kun halvvejs i ansøgningsrunden

Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp, der er landets største udbyder af Julehjælp, op for ansøgningsportalen, hvor fattige og udsatte børnefamilier kan søge om hjælp til at komme igennem højtiden.

Godt halvvejs i ansøgningsrunden har 106 familier allerede søgt Julehjælp i Jammerbugt Kommune. Dansk Folkehjælp forventer desværre, at ansøgertallet for tredje år i træk vil stige fra et allerede historisk højt niveau, og samtidig er der risiko for, at den alvorlige økonomiske krise kan påvirke gavmildheden hos både private bidragsydere og i erhvervslivet.

De to faktorer kan potentielt resultere i, at organisationen må afvise rekordmange børnefamilier til jul. Sidste år søgte mere end 16.800 familier fra hele landet Julehjælp – heraf 114 familier fra Jammerbugt Kommune. Der er altså allerede næsten lige så mange ansøgere halvvejs i årets ansøgningsrunde, end der samlet var sidste år.

Se alle aktuelle tal for ansøgerne i kommunen her: https://ansogning.folkehjaelp.dk/statistik/statistik-julehjaelp/

De seneste måneders voldsomme prisstigninger på blandt andet dagligvarer og el har ramt samfundets mest trængte familier særligt hårdt, og det triste faktum mærker Dansk Folkehjælp tydeligt på flere af organisationens indsatsområder, der i år har haft et markant øget ansøgerpres.

Den bekymrende tendens betyder, at Dansk Folkehjælp forventer, at ansøgertallet til Julehjælp i år vil sætte en ny, trist rekord. Samtidig forbereder organisationen sig på, at krisen formentlig vil betyde færre donationer fra både virksomheder og private bidragsydere.

Peder Thorning, der er konstitueret generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, uddyber:

“Hos Dansk Folkehjælp har vi de seneste år oplevet et øget ansøgerpres på tværs af vores forskellige hjælpeindsatser – særligt på Julehjælp og Feriehjælp. Der er ingen tvivl om, at stigningen skyldes den alvorlige økonomiske krise, som har ramt landets fattigste ekstra hårdt. Nu er vi godt halvvejs i ansøgningsrunden, og vi nærmer os med faretruende skridt sidste års totale ansøgertal – samtidig er vi reelt bekymret for, at krisen giver færre danskere økonomisk råderum til at donere penge. Så vi ser formentlig ind i en trist virkelighed, hvor flere børnefamilier vil søge om hjælp til jul – men hvor færre kan donere.”

Julehjælp med en værdi på 1.800 kr.  
Dansk Folkehjælp besluttede sidste år at øge værdien af Julehjælp med 300 kr. – netop grundet de stigende priser og leveomkostninger. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælpen til de enkelte familier igen i år 1.800 kr. Hjælpepakken består af en købmandskurv eller et gavekort til REMA 1000 til en værdi af 800 kr. samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

Dansk Folkehjælp er den organisation i Danmark, som hjælper flest fattige børnefamilier med Julehjælp. Sidste år var der mere end 16.800 ansøgere til Julehjælp, hvor af 12.632 trængte børnefamilier fik hjælp fra Dansk Folkehjælp.

For at kunne modtage Julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst. Dansk Folkehjælps Julehjælp har Ekstra Bladet som mediepartner og leveres i tæt samarbejde med Elgiganten, REMA 1000, SPORTMASTER og sendentanke.dk. Læs mere om Julehjælp og søg via www.folkehjælp.dk.

Sådan støtter du

Ønsker man at støtte Julehjælp 2022, er der følgende muligheder:

www.folkehjaelp.dk

– MobilePay til 13 221

– Bankoverførsel (reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag ”Julegave”).

Alle donationer går ubeskåret til Julehjælp.