100.000 nye adresser har fået adgang til fiber fra Norlys i år

Foto: Norlys
Print Friendly, PDF & Email

100.000 nye adresser har fået adgang til fiber fra Norlys i år

I 2022 har Norlys rullet fiber ud til rekordmange nye adresser. I 2023 fortsætter det høje udrulningstempo for at blive endnu mere landsdækkende.

Energi- og telekoncernen Norlys har i 2022 givet over 100.000 husstande adgang til fiber. Det sker som en del af koncernens mål om at blive en landsdækkende spiller på fibermarkedet.

– En god bredbåndsforbindelse er i dag en forudsætning for at deltage i samfundet både i forhold til muligheden for hjemmearbejde, kommunikation med det offentlige og underholdning. Vores mål er at give så mange danskere som muligt adgang til fiber med frit valg blandt et stort udvalg af leverandører på internet og tv, siger Torben Poulsen, der er direktør i Norlys’ fiberforretning.

Norlys har Danmarks største fibernet, der nu dækker 820.000 adresser. Norlys’ fiberrejse begyndte med fokus på at dække egne andelshavere i store dele af Jylland med fiber – altså Norlys ejergeografien. I 2021 var Norlys så langt med at dække adresser inden for selskabets ejergeografi, at Norlys satte et nyt mål om at blive landsdækkende på fiber.

– Der er ingen tvivl om, at højere priser på alt fra fiberkabler til brændstof til gravemaskiner og den generelle forsyningskrise også presser vores fiberforretning. Samtidig er der stor konkurrence om de adresser, der endnu ikke har fået fiberDet ændrer dog ikke ved vores mål om at blive landsdækkende, og vi er godt på vej. Derfor fortsætter vi med at grave fiber ned i et højt tempo i 2023 hovedsageligt på Fyn og Sjælland, siger Torben Poulsen.

I 2022 har Norlys for første gang gravet fiber til flere nye adresser uden for selskabets ejergeografi end inden for ejergeografien. Det er blandt andet byer som Struer, Holstebro, Århus, Odense, København og det øvrige Sjælland, som Norlys nu er i gang med at forsyne med fiber.

Når Norlys graver fiber ned, kan forbrugerne vælge mellem 13 forskellige servicereudbydere på internet og tv. Læs mere om Norlys fiber her. Hvad er fibernet? Lynhurtig og stabil hastighed – Læs mere (norlys.dk)