1. oktober må du slippe hundepoterne løs

Foto: Dyrenes Beskyttelse.
Print Friendly, PDF & Email

Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Slip dog aldrig din hund løs, hvis ikke du har fuld kontrol over den lyder rådet fra Dyrenes Beskyttelse.

Hunde skal som udgangspunkt være i snor. Det siger Naturstyrelsens retningslinjer, da der mange steder i Danmark også tages hensyn til andre arter. Det er kun bestemte områder med særlig tilladelse, at hunde må løbe uden snor. I vinterhalvåret mellem oktober og marts må man slippe hunden løs på de fleste danske strande, hvilket kan være stil stor glæde for hunden.


”Stranden er et populært sted at få nye oplevelser og masser af motion. Det er dog vigtigt at have fuld kontrol over hunden. En løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan også skræmme andre strandgæster,” fortæller Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Derfor er det altid vigtigt, at hunden er trænet til at komme, når den får signal på at komme på plads.

Tjek din lokale strand, før du slipper hunden løs

Overordnet må hunde ikke være løse i naturen, fordi de kan stresse det vilde dyreliv eller i værste fald jage det væk fra dets territorie. Efter 1. oktober er der stadig kyster, hvor reglen om, at hunde må løbe fri, ikke gælder, og derfor skal man holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på sin strand.

Naturstyrelsen har mere end 200 etablerede hundeskove rundt omkring i Danmark. I hundeskovene må hunde altid løbe uden snor, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren. Tjek derfor altid den lokale skiltning ved både strande og hundeskove, inden den firbenede ven slippes løs.

For en komplet oversigt over hundeskove, kan man hente app’en ”Hundeskove”, som samler alle i Danmark.

[FAKTABOKS] Med hunden på stranden

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

På en række strande er det dog helt forbudt at medtage hunde – læs derfor altid den lokale skiltning.

Læs mere om reglerne for hunde i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside.